ΤΟΠΙΚΑ

Μάθημα οδικής ασφάλειας από φέτος στα σχολεία

μάθημα-οδικής-ασφάλειας-από-φέτος-στα-778974

Μάθημα οδικής ασφάλειας εντάσσεται από φέτος σε όλα τα σχολεία. Τη διδασκαλία του νέου μαθήματος που στην αρχή θα διδάσκεται διαμαθησιακά και στη συνέχεια ως αυτοτελές, ανακοίνωσε χθες από το βήμα του επίσημου Αγιασμού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο σχολικό συγκρότημα των 10ου και 32ου Νηπιαγωγείων καθώς και των 18ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, η Υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Μετά το μάθημα κολύμβησης που εντάσσεται από φέτος στα δημοτικά σχολεία, ένα ακόμη μάθημα έρχεται να ενσωματωθεί στο σχολικό πρόγραμμα. Πρόκειται για το μάθημα της οδικής ασφάλειας για το οποίο εργάζονται από κοινού τα Υπουργεία Παιδείας και Υποδομών.

Οπως ανακοίνωσε η κ. Χρυσοβελώνη, το Υπουργείο Μεταφορών έχει ετοιμάσει μία πλατφόρμα, το λεγόμενο help desk και αφορά στην οδική ασφάλεια. «Εχει μέσα παιχνίδια, ερωτήσεις και απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες πολιτών», είπε η κ. Χρυσοβελώνη. «Τέλος του μήνα θα ανεβάσουμε το πρόγραμμα συνολικά για να έχει πρόσβαση κάθε πολίτης και στη συνέχεια θα μπει στα σχολεία, στην αρχή διαμαθησιακά και μετά ως αυτοτελές μάθημα», είπε η κ. Χρυσοβελώνη, εκτιμώντας ότι τέλος του μήνα έως αρχές Οκτωβρίου, θα υπάρχει η έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, προκειμένου το μάθημα να ξεκινήσει να διδάσκεται στα σχολεία.

«Στη χώρα μας οι δείκτες των ατυχημάτων είναι πολύ υψηλοί και δεν μπορούμε να συζητάμε για δίπλωμα στην ηλικία των 16 ετών εάν δεν έχουμε εκπληρώσει από την πλευρά μας αυτή την υποχρέωση. Είναι κάτι πολύ σημαντικό», ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη.

Παράλληλα με τις ανακοινώσεις της Υφυπουργού, έξω από τα σχολεία, βρέθηκε χθες προσωπικό της Τροχαίας Βόλου και διένειμε στους μαθητές ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές:

«Αγαπητοί μαθητές. Οταν είμαι πεζός: περπατώ πάντα στο πεζοδρόμιο, όπου δεν υπάρχει πεζοδρόμιο περπατώ στην άκρη του δρόμου και αντίθετα με τη φορά των οχημάτων, διασχίζω το δρόμο από τις διαβάσεις πεζών και τα φανάρια, δεν παίζω στο δρόμο, διασχίζω το δρόμο περπατώντας κι όχι τρέχοντας, φορώ ανοιχτόχρωμα ρούχα και στη σχολική μου τσάντα τοποθετώ αντανακλαστική ταινία. Οταν είμαι ποδηλάτης: φροντίζω το ποδήλατό μου να είναι πάντα σε καλή κατάσταση, φορώ ειδικό προστατευτικό κράνος, κρατώ πάντα το τιμόνι και τα δύο μου χέρια, δεν μεταφέρω άλλα πράγματα ή πρόσωπο, οδηγώ προσεκτικά εφαρμόζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η εφαρμογή του ΚΟΚ δεν είναι απλώς υποχρέωσή μου, είναι η ασφάλειά μου».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου