ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις από το Περιφερειακό Τμήμα φυσικοθεραπευτών για την τρίτη ηλικία

δράσεις-από-το-περιφερειακό-τμήμα-φυσ-779612

Το Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών του Ν. Μαγνησίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας (ΠΗΦ) που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ιδρύθηκε το 1951 η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών (World Confederation for Physical Therapy – WCPT)), η οποία συμπληρώνει φέτος 65 χρόνια ζωής, προγραμματίζει μία σειρά από δράσεις.

Ειδικότερα από την 1η Οκτωβρίου που είναι και η παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων: Στο ΚΑΠΗ Βόλου: Εκδήλωση για την πρόληψη πτώσεων στη Γ’ Ηλικία (πρόγραμμα Profound), στο Γηροκομείο Βόλου: Εκδήλωση για την πρόληψη πτώσεων στη Γ’ Ηλικία (πρόγραμμα Profound), στο Γηροκομείο Ερατώ: Εκδήλωση για την πρόληψη πτώσεων στη Γ’ Ηλικία (πρόγραμμα Profound). Επίσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκδήλωση για την εργονομία γραφείου και Η/Υ, καθώς και με το Σύλλογο Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος». Τέλος, στα Σχολεία του Ν. Μαγνησίας: θα γίνει α) Εργονομία σχολικής τσάντας, εργονομία γραφείου και ηλεκτρονικού υπολογιστή, β) Αξιολόγηση σκολίωσης (μία δράση η οποία έχει ξεκινήσει από το 2014 και συνεχίζεται).

Εκτός από τις διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις που θα οργανωθούν με ομιλίες, διανομή ενημερωτικού υλικού, αξιολόγηση και επίδειξη ασκήσεων, οι Φυσιοθεραπευτές των Δημόσιων και Ιδιωτικών Φυσικοθεραπευτηρίων από 1 – 7 Οκτωβρίου 2016 θα αξιολογούν και θα επιδεικνύουν δωρεάν προγράμματα άσκησης σε όλους τους ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου