ΤΟΠΙΚΑ

Εισιτήριο… για Ρωσία έκοψε η Δήμητρα Ν. Αγχιάλου

εισιτήριο-για-ρωσία-έκοψε-η-δήμητρα-ν-779877

Ετικέτες προϊόντων του αγροτικού συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» μπαίνουν στα ράφια σούπερ μάρκετ στο Ροστόβ της Ρωσίας. Ηδη ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού Γιάννης Κίτσιος βρίσκεται με το στυλό στο χέρι για την υπογραφή συμφωνίας με επιχειρηματίες της περιοχής που ενθουσιάστηκαν από το τσίπουρο και τα τοπικά κρασιά. Το ρωσικό εμπάργκο φαίνεται ότι δεν θα αποτελέσει «οδόφραγμα» στην πορεία των τοπικών προϊόντων προς την αγορά του Ροστόβ, καθώς η συμφωνία που πρόκειται άμεσα να υπογραφτεί θα είναι μεταξύ του συνεταιρισμού και επιχειρήσεων, που μελετούν εναλλακτικές διαδρομές για την εισαγωγή των προϊόντων της «Δήμητρας», πιθανότατα μέσω Μολδαβίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η συμφωνία μεταξύ Δήμητρας και επιχειρηματιών στο Ροστόβ έχει σχεδόν κλείσει, με τον πρόεδρο, Γιάννη Κίτσιο να μιλά για πρώτη παραγγελία που αφορά στην αποστολή δύο κοντέινερ με τσίπουρο και κρασιά του συνεταιρισμού.

Οι επαφές των δύο πλευρών έγιναν στο πλαίσιο της πενθήμερης αποστολής του Δήμου Βόλου και επιχειρηματιών της περιοχής στην «αδερφική» πόλη του Ροστόβ. «Ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μας έφερε σε επαφή με το μεγαλοεπιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης πολλών σούπερ μάρκετ και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να βάλει στα ράφια προϊόντα της Δήμητρας», ανέφερε ο κ. Κίτσιος. Μάλιστα αύριο, Δευτέρα, πρόκειται να ακολουθήσουν και νέες επαφές για την προώθηση προϊόντων της «Δήμητρας» στη ρωσική αγορά.

Σύμφωνα με τον κ. Κίτσιο, επιχειρηματίες από το Ροστόβ δοκίμασαν το Θεσσαλικό τσίπουρο και τα κρασιά της «Δήμητρας» και ενθουσιάστηκαν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν όπως επεσήμανε ο ίδιος για τη σειρά Φιλύρα (λευκό, ροζέ και κόκκινο) που έχει έναν ιδιαίτερα αρωματικό χαρακτήρα αλλά και για τη νέα ετικέτα κρασιού Ρουά Ματ, που αποτελεί κρασί πολυτελείας. Κατάπληκτοι έμειναν από το Θεσσαλικό τσίπουρο, τόσο με όσο και χωρίς γλυκάνισο.

Ο ενθουσιασμός των ρώσων επιχειρηματιών για την ποιότητα ενισχύθηκε από τις τιμές των τοπικών προϊόντων που εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στη ρωσική αγορά.

«Η Ρωσία είναι μια μεγάλη αγορά. Η είσοδος της Δήμητρας σε αυτή την αγορά θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας. Οι παραγωγοί θα πάρουν καλύτερες τιμές και η αγροτική παραγωγή θα αναπτυχθεί. Ταυτόχρονα θα υπάρχει ρευστότητα στην τοπική οικονομία. Σήμερα, στην Ελλάδα υπάρχει έντονη οικονομική δυσπραγία λόγω της κρίσης. Η αγορά της Ρωσίας αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στην τοπική αγορά», σημείωσε ο κ. Κίτσιος, ο οποίος λίγο διάστημα πριν και με αφορμή την 26η ανάδειξή του ως προέδρου του συνεταιρισμού είχε αναφέρει ότι ο προσανατολισμός στις αγορές του εξωτερικού είναι μονόδρομος.

Ο κ. Κίτσιος υποστήριξε ότι ο συνεταιρισμός μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που δημιουργούνται μέσω της εισόδου των προϊόντων της Δήμητρας στην αγορά του Ροστόβ. «Το εργοστάσιο είναι εκσυγχρονισμένο και μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις. Επίσης υπάρχει επάρκεια από πλευράς αγροτικής παραγωγής. Το παν είναι ότι στο Οινοποιείο – Εμφιαλωτήριο και στο Ποτοποιείο του Συνεταιρισμού εφαρμόζεται Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητος κατά το πρότυπο ISO και σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων HACCP. Τα προϊόντα μας είναι ποιοτικά και πιστοποιημένα, κάτι που είναι το α και το ω για να πετύχεις στον τομέα των εξαγωγών», τόνισε ο κ. Κίτσιος.

Η «Δήμητρα»

Ο Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου ιδρύθηκε το 1918. Δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς της αγροτικής παραγωγής απορροφώντας τα αγροτικά προϊόντα των μελών του όπως σταφύλια και ελιές.

Συγκριτικό πλεονέκτημα των προϊόντων του συνεταιρισμού είναι ότι η μακροχρόνια σταθερή και υψηλή ποιότητα των σταφυλιών εξασφαλίζει ένα σταθερά ποιοτικό προϊόν που έχει κατακτήσει τις καρδιές όλων των καταναλωτών.

Η πασίγνωστη Δημητρούλα το λευκό ξηρό κρασί που προτιμούν με φανατισμό στην περιοχή και όχι μόνον. Επίσης το Καινούριο που είναι η νέα πρόταση στα κρασιά ευρείας κατανάλωσης και φυσικά οι σειρές κρασιών πολυτελείας όπως το Ποπ Ρούα Ματ αλλά και το καταπληκτικό Φιλύρα που έχει έναν ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα.

Το περίφημο Θεσσαλικό Τσίπουρο το κορυφαίο τσίπουρο της Ελλάδας φθάνει σε κάθε γωνιά της Ελληνικής γης και ήδη εξάγεται σε 2 ευρωπαϊκές χώρες.

Για την παραγωγή των προϊόντων υπάρχουν συγκεκριμένα standars. Κατ’ αρχήν συνεχής είναι η προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και λειτουργία κάτω από σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, αποθήκευσης , διακίνησης.

Σε όλους τους αμπελώνες των παραγωγών – μελών του Συνεταιρισμού, από το 2004 εφαρμόζεται υποχρεωτικά Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, το οποίο έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π – AGROCERT του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημαντικό μέρος της παραγωγής αποτελείται από βιολογικά σταφύλια.

Επιπλέον στο Οινοποιείο – Εμφιαλωτήριο και στο Ποτοποιείο του Συνεταιρισμού εφαρμόζεται Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητος κατά το πρότυπο ISO και σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων HACCP.

Τα παραπάνω συστήματα έχουν αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί από την εταιρεία LLOYDS.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου