ΤΟΠΙΚΑ

Εναντίον της Υπουργού Παιδείας

εναντίον-της-υπουργού-παιδείας-442453

«Θερμή» υποδοχή επεφύλασσαν δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές στην Υπουργό Παιδείας στην είσοδο του 1ου ΣΕΚ. Με πανό και συνθήματα οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί έδειξαν την έντονη αντίδρασή τους στο πολυνομοσχέδιο και προσπάθησαν να ανοίξουν διάλογο με την κ. Διαμαντοπούλου.

Αυτό όμως δεν κατέστη εφικτό, καθώς μεγάλη αστυνομική δύναμη εισήλθε στο χώρο του σχολείου, μην αφήνοντας εκπαιδευτικούς και φοιτητές να πλησιάσουν την Υπουργό.

Κατά τη διάρκεια της έντασης που σημειώθηκε, εκσφενδονίστηκαν πλαστικά ποτήρια με καφέ και νερό, ενώ οι αστυνομικοί απωθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγηση της Υπουργού στο σχολικό συγκρότημα τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς και φοιτητές.

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Λαγός, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, κατήγγειλε την ύπαρξη αστυνομικής δύναμης εντός του σχολείου, ενώ το ίδιο έπραξαν και οι εκπρόσωποι του τοπικού παραρτήματος αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας φώναζαν συνθήματα εναντίον των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και ζητούσαν από την Υπουργό απαντήσεις για τις προθέσεις και τις αποφάσεις της, οι οποίες -όπως ανέφεραν- φαλκιδεύουν το εργασιακό τους μέλλον.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως εξαιτίας της έντασης η συνέντευξη Τύπου που θα δίνονταν στην αίθουσα των καθηγητών παραχωρήθηκε στη βιβλιοθήκη με την παρουσία της αστυνομικής δύναμης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου