ΤΟΠΙΚΑ

3.500 τόνους σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Βόλου

3-500-τόνους-σκουπιδιών-στο-χυτα-βόλου-780927

Την πόρτα του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας χτύπησε ο Δήμος Κέρκυρας για την εναπόθεση αστικών απορριμμάτων του στο ΧΥΤΑ Βόλου. Ο Δήμος Κέρκυρας «πνίγεται» στα σκουπίδια, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει με τον κλειστό επί δύο τουλάχιστον μήνες ΧΥΤΑ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στο αίτημά του προς το ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας, ο Δήμος Κέρκυρας ζητά να του επιτραπεί η εναπόθεση περίπου 3.500 τόνων αστικών απορριμμάτων μέσα στο επόμενο δίμηνο- τρίμηνο, προκειμένου να ανακουφιστεί η κατάσταση στο νησί.

Για το θέμα έγινε ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας εντός της εβδομάδας, ωστόσο δεν λήφθηκε καμία απόφαση. Το σίγουρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ, Γιώργο Πράττο, είναι ότι ο ΧΥΤΑ Βόλου δεν μπορεί να δεχθεί τόσο μεγάλο όγκο απορριμμάτων και το διοικητικό συμβούλιο θα είναι εκείνο που θα αποφασίσει αν θα απορρίψει ολοκληρωτικά το αίτημα του Δήμου Κέρκυρας ή αν θα δεχθεί μικρή ποσότητα αστικών απορριμμάτων και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ, Θεόδωρος Τσαλούχας, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας. Ο κ. Τσαλούχας ωστόσο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της ΛΑΣ για τα δύο χρόνια θητείας της δημοτικής αρχής, μίλησε για «τρίτη εταιρεία από την Κέρκυρα που θέλει να φέρει τα απόβλητά της στο Βόλο».

Αφορμή για το θέμα που παρουσιάστηκε ως… «επέλαση» ιδιωτικών εταιρειών επεξεργασίας επικίνδυνων και μολυσματικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Βόλου, αποτέλεσε τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνου, ο οποίος μίλησε για «απόρριψη επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ» και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για «παιχνίδια με ιδιώτες».

Ερωτηθείς για το θέμα, ο κ. Νάνος, έδωσε το λόγο στον κ. Τσαλούχα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπάρχει και τρίτη εταιρεία από την Κέρκυρα που έχει κάνει αίτηση στον τοπικό σύνδεσμο να απορρίπτει τα απόβλητά της στο ΧΥΤΑ Βόλου.

«Μάθανε ότι μαγειρεύουμε και πλάκωσαν να φάνε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Νάνος, βασιζόμενος στα όσα είπε ο κ. Τσαλούχας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΣΥΔΙΣΑ «προσπάθησε να δεχθεί τα απόβλητα από την Κέρκυρα» και ότι ήταν μάλιστα παρόντες «εκπρόσωποι εταιρειών που όμως δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις».

Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε δημιουργηθεί ζήτημα με την απόρριψη αποστειρωμένων αποβλήτων από την ΑΝΣΥ και την ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ στο ΧΥΤΑ Βόλου, θέμα που σύμφωνα με τον κ. Τσαλούχα δημιουργήθηκε όταν «η μία εταιρεία κάρφωσε την άλλη». Μάλιστα είχε ληφθεί απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, να μη γίνονται δεκτά τα επεξεργασμένα απόβλητα καμιάς από τις δύο ιδιωτικές εταιρείες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου