ΤΟΠΙΚΑ

Εσπειραν φόλες στον Πλατανιά

εσπειραν-φόλες-στον-πλατανιά-780953

Ασυνείδητοι έσπειραν φόλες σε κεντρικό πάρκο στην παραλιακή του Πλατανιά, αδιαφορώντας εγκληματικά για το βασανιστικό θάνατο που προσφέρουν σε άτυχα τετράποδα, αλλά και για τον κίνδυνο που δημιουργούν για μικρά παιδιά που παίζουν στο σημείο.

Προχθές το μεσημέρι, κάτοικος της περιοχής, έβγαλε το σκυλί της, ράτσας γιορκ σάιρ, βόλτα στο πάρκο με το λουράκι του. «Κάθισα στο παγκάκι και μέσα σε δέκα λεπτά ο σκύλος μου δηλητηριάστηκε», περιγράφει η οργισμένη γυναίκα.

Αμεσα προσπάθησε να προσφέρει βοήθεια στο σκυλί της. Πήρε το αυτοκίνητό της και κατευθύνθηκε προς τον κτηνίατρο της Αργαλαστής. «Δεν πρόλαβα. Το σκυλί μου ξεψύχησε στο δρόμο», περιγράφει.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο κτηνίατρος εξετάζοντας το άτυχο τετράποδο, διαπίστωσε ότι η γλώσσα του ήταν μαύρη και υπέθεσε ότι οι φόλες είναι στην ουσία ένα φυτοφάρμακο που χρησιμοποιούνταν για το δάκο, απαγορεύτηκε όμως η κυκλοφορία του προ πενταετίας.

Η συντετριμμένη γυναίκα, έθαψε τον «συγκάτοικό» της. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Ξαναπήγε στο πάρκο και αναζήτησε αποδείξεις. «Βρήκα κάτι σαν ασπιρίνη που υποψιάζομαι ότι είναι η φόλα», ανέφερε η γυναίκα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το εύρημά της απέστειλε στο χημείο και περιμένει τις αναλύσεις. Όπως αναφέρει αυτό που έγινε ήταν εγκληματικό. «Στο πάρκο παίζουν μικρά παιδιά!», επεσήμανε αναφερόμενη στους κινδύνους που διατρέχουν εκτός από τα άτυχα τετράποδα και ανυποψίαστα παιδιά που συχνάζουν με τους γονείς τους στο σημείο.

Σύμφωνα με την ίδια, κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι κατά καιρούς ασυνείδητοι σπέρνουν φόλες για να εξολοθρεύσουν τις γάτες. «Ο σκύλος μου φαίνεται ότι ήταν μια παράπλευρη απώλεια», σχολίασε οργισμένη.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου