ΤΟΠΙΚΑ

Επαφές Αλ. Μεϊκόπουλου στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

επαφές-αλ-μεϊκόπουλου-στα-υπουργεία-π-781250

Oπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου χθες ο βουλευτής Μαγνησίας είχε συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αρμόδιους για θέματα πολεοδομίας, όπου και συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του παραδοσιακού οικισμού των Γλαφυρών (Κάπουρνας) του Δήμου Βόλου.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι το όλο θέμα, το είχε ανακινήσει από το 2014 με κοινοβουλευτική παρέμβασή του (αναφορά 2643/14.2.2014) προς το αρμόδιο Υπουργείο και ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Γλαφυρών, εξαιτίας του χαρακτηρισμού του οικισμού ως «παραδοσιακού», όπως η συνέχιση παροχής εργοταξιακού ρεύματος για τα κτίσματα που ακόμη δεν πληρούν τις προδιαγραφές από την πολεοδομία, σε μια εποχή που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν είναι εφικτές οι απαιτούμενες διορθωτικές παρεμβάσεις.

Επίσης, ζήτησε να εξετάσει το Υπουργείο την δυνατότητα επίλυσης τέτοιων ζητημάτων, στο μέτρο του δυνατού, ενόψει και του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου με τίτλο: «Νόμος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος».

Επίσης ο κ. Μεϊκόπουλος συναντήθηκε με αρμόδιους του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να συζητήσει τη δυνατότητα διάσωσης του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου, στην περιοχή του Προμυρίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, που κινδυνεύει με κατάρρευση και ο οποίος συνιστά μεταβυζαντινό μνημείο με αγιογραφίες εξαιρετικής αρχαιολογικής σημασίας, όπως τονίζει η τοπική κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου