ΤΟΠΙΚΑ

Κλειδωμένοι επί χρόνια σε ισόγειο στη Ν. Ιωνία

κλειδωμένοι-επί-χρόνια-σε-ισόγειο-στη-781440

Το άνοιγμα της κλειστής επί χρόνια πόρτας του ισόγειου διαμερίσματος στην οδό Χίου στη Ν. Ιωνία, αποκάλυψε το δράμα δίδυμων αδερφών. Οι δύο 50χρονοι ήταν στην κυριολεξία κλεισμένοι μέσα στο σπίτι τους επί σειρά ετών, αποκομμένοι από τον έξω κόσμο. Αρνούνταν να έχουν την παραμικρή κοινωνική επαφή. Δεν άνοιγαν την πόρτα ούτε στην αδερφή τους, που τους επισκέπτονταν για να τους πάει φαγητό και να καθαρίσει το σπίτι. Εκείνη ήταν που πήρε την απόφαση να προσφύγει στην Εισαγγελία για να ανοίξουν οι κλειστές πόρτες του διαμερίσματος, από το οποίο διαχέονταν δυσοσμία στη γειτονιά που είχε ως συνέπεια τις αντιδράσεις περιοίκων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με εντολή εισαγγελέα χθες το πρωί, η αστυνομία άνοιξε την κλειστή εξώπορτα του ισόγειου διαμερίσματος και αστυνομικοί κατάφεραν να πείσουν τα δύο αδέρφια να βγουν από το σπίτι που είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης για τη γειτονιά.

Οι δίδυμοι μεταφέρθηκαν προσωρινά στο σπίτι της αδερφής τους και θα τους παρασχεθεί ψυχολογική στήριξη από τις κοινωνικές υπηρεσίες μέχρι να καταφέρουν να ορθοποδήσουν και να κοινωνικοποιηθούν.

Αμέσως μετά την αστυνομία, έργο ανέλαβε συνεργείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Εργαζόμενοι απομάκρυναν τα ογκώδη αντικείμενα από το διαμέρισμα- σκουπιδότοπο και σήμερα πρόκειται να απομακρύνουν και τα υπόλοιπα σκουπίδια.

Οι υπάλληλοι του Δήμου Βόλου, ήρθαν αντιμέτωποι με πρωτοφανή κατάσταση. Σκουπίδια παντού, στρώματα μισοκαμμένα, σεντόνια σκληρά από τη βρωμιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο διαμέρισμα βρέθηκαν χιλιάδες άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού. Ένα φορτηγό με αντικείμενα απομακρύνθηκε χθες και σήμερα έπεται και δεύτερη επιχείρηση.

Η γειτονιά διαμαρτύρονταν συχνά – πυκνά για τη δυσοσμία που κάλυπτε το οικοδομικό τετράγωνο.

Γείτονες αναφέρουν ότι οι δίδυμοι ζούσαν με μία μικρή σύνταξη που λάμβαναν, κανείς όμως δεν τους είχε δει επί σειρά ετών. Κάποιοι ανέφεραν ότι δεν τους έχουν δει τα τελευταία 19 χρόνια. Αλλοι αναφέρουν ότι η τελευταία φορά που είχαν δει τον έναν από τους δύο ήταν προ τριετίας. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι μύριζε τόσο πολύ που αναγκάστηκαν να του κάνουν παρατήρηση να προσέχει για την προσωπική του υγιεινή.

Εκτοτε κι αυτός εξαφανίστηκε. «Ηταν άφαντοι. Είχαμε να τους δούμε χρόνια», ανέφεραν περίοικοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αδερφή τους, τους επισκέπτονταν για να τους πάει φαγητό και να καθαρίσει. Οι ίδιοι όμως παρά τις εκκλήσεις της δεν της άνοιγαν την πόρτα.

Αντιθέτως, κάθε φορά άνοιγαν οι πόρτες γειτόνων που ζητούσαν από την ίδια να κάνει κάτι και διαμαρτύρονταν για τη δυσοσμία που διαχέονταν παντού από το κλειδαμπαρωμένο διαμέρισμα.

Η γυναίκα πήρε την απόφαση, απευθύνθηκε στην Εισαγγελία και χθες κατάφερε να «απεγκλωβίσει» από το διαμέρισμα τρώγλη τα δύο αδέρφια της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου