ΤΟΠΙΚΑ

Γιάννης Γρηγορίου: Στην έκθεση ας διαφημίσουν τα λουκέτα τους

γιάννης-γρηγορίου-στην-έκθεση-ας-διαφ-781442

Μεγάλη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ Εστίασης Μαγνησίας η προχθεσινοβραδινή ενημέρωση ότι η Γενική Συνομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Ελλάδος δεν διοργανώνει κινητοποίηση διαμαρτυρίας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης που ανοίγει τις πύλες της αύριο, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, αλλά θα συμμετάσχει στην Εκθεση με περίπτερο.

Οι καταστηματάρχες είδαν φέτος μείωση στο τζίρο των επιχειρήσεων σε σχέση με πέρυσι ύψους 50%, ενώ τα λουκέτα στο χώρο είναι συνεχή, είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γρηγορίου, σφόδρα ενοχλημένος που δεν υπήρξε καμία μέριμνα, ούτε προετοιμασία.

«Ας διαφημίσουν τα λουκέτα ή τα φτωχά περίπτερα που ρημάξανε αν θέλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τη ΓΣΕΒΕΕ για αδράνεια. «Κύριοι δεν σαν έχουμε πια καμία εμπιστοσύνη. Προτιμούμε να είμαστε αυτόνομοι και καθαροί συνδικαλιστές με πολιτική αξιοπρέπεια», συνέχισε περαιτέρω.

Ο κλάδος δεν προτίθεται να βγάλει αντιπροσώπους στη ΓΣΕΒΕΕ στις επερχόμενες εκλογές και θα παραμείνει δραστηριοποιούμενος συνδικαλιστικά μόνο στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας αν και στις εκλογές προβλέπεται υποχρεωτικά η εκλογή αντιπροσώπων.

Ο Γιάννης Γρηγορίου εξήγησε ότι «τοπικά υπήρχε η πρόθεση να υπάρξει διαμαρτυρία και τις τελευταίες εβδομάδες υπήρχε αναμονή των αποφάσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Δυστυχώς, όμως ενώ πολλοί επαγγελματίες θέλουν να αντιδράσουν, ωστόσο δεν τους δίνεται αυτή η δυνατότητα, καθώς εκ των προτέρων δεν υπήρξε καμία προετοιμασία για σοβαρές κινητοποιήσεις».

Όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς θα κάνουν κινητοποιήσεις. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ Εστίασης Μαγνησίας διερωτήθηκε ότι «αν δεν είμαστε ικανοί να οργανώσουμε ένα συλλαλητήριο όταν τα λουκέτα δεν έχουν τελειωμό, τότε γιατί καθόμαστε και φωνάζουμε κάθε μέρα; Εάν η ΓΣΕΒΕΕ δεν ήθελε να οργανώσει κινητοποιήσεις και αυτό ήταν γνωστό, θα μπορούσε η Ομοσπονδία να αναλάβει πρωτοβουλία».

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο κ. Γρηγορίου είπε ότι θα συγκαλέσει το Σύλλογο σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση στις 21 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας προκειμένου να υπάρξει πλήρη ενημέρωση για το θέμα, αλλά και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου