ΤΟΠΙΚΑ

Δεσμεύσεις αλλά και ένταση για την Υπουργό

δεσμεύσεις-αλλά-και-ένταση-για-την-υπο-851206

Το «νέο» σχολείο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασε η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου από τον Βόλο που βρέθηκε την Κυριακή αλλά και χθες. Η ίδια μίλησε για το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία κι επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, το 1ο ΣΕΚ Βόλου αλλά και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ανηλίου και εξήρε τις καινοτομίες των εκπαιδευτικών. Ανακοίνωσε δε πως ο νομός Μαγνησίας θα χαρακτηριστεί πιλοτικός στο ψηφιακό σχολείο.
 
Η Υπουργός αρχικά επισκέφθηκε χθες το πρωί το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και μετά από τη σύντομη συνάντηση που είχαν η κ. Διαμαντοπούλου  βρέθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού. Εκεί ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Κωνσταντίνος Πριάκος χαιρέτισε την κ. Διαμαντοπούλου και η φιλόλογος κ. Χαρούλα  Μιχαλακοπούλου και η μαθηματικός κ. Αθανασία Σούφαρη παρουσίασαν εκπαιδευτικό σενάριο με τις Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των  Επικοινωνιών στο μάθημα της Τοπικής Ιστορίας με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα, αλλά κι ένα  δείγμα της δουλειάς που έγινε στο μάθημα των μαθηματικών στην ψηφιακή τάξη. 
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο 2ο Γυμνάσιο του Αλμυρού η κ. Διαμαντοπούλου βρέθηκε στο 1ο ΣΕΚ Βόλου-Ν. Ιωνίας. Η Υπουργός ενθουσιάστηκε με το φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο έχει εγκατασταθεί στη στέγη του σχολείου.
Η ίδια υπογράμμισε για τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών που υλοποίησαν τις καινοτομίες πως «σε μια δύσκολη περίοδο γέμισα αισιοδοξία και ελπίδα. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι να δημιουργεί και να αλλάζει τον κόσμο».
Παράλληλα, ενθουσιασμένη από τις πρωτοπόρες δράσεις που αναπτύσσονται στη Μαγνησία -διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικό βιβλίο, ψηφιακή τάξη- τις οποίες και παρουσίασε ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας, η Υπουργός χαρακτήρισε το Νομό Μαγνησίας πιλοτικό νομό στο ψηφιακό σχολείο, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε πως το Υπουργείο θα στηρίξει και ταυτόχρονα θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δράσεις αυτές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.
Μάλιστα σημείωσε πως οι δράσεις των σχολείων της Μαγνησίας θα παρουσιαστούν στην εκπαιδευτική τηλεόραση, προκειμένου να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς η πρόοδος που επιτελείται στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.
Επιπροσθέτως η κ. Διαμαντοπούλου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο 1ο ΣΕΚ ανακοίνωσε πως σε 800 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία θα γίνει αναμόρφωση του διδακτικού προγράμματος, ενώ στόχος του Υπουργείο είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, το οποίο θα συνεργάζεται με τους υπόλοιπους φορείς, όπως με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και με την κεντρική πολιτεία.
Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο, η Υπουργός δέχτηκε αρκετά ερωτήματα, ξεκαθαρίζοντας πως οι διορισμοί θα γίνονται με το ΑΣΕΠ και πως «δεν θα πάει χαμένη ούτε μία διδακτική ώρα των αναπληρωτών και ωρομισθίων».
Με το πέρας της επίσκεψής της στο 1ο ΣΕΚ και τη συνέντευξη Τύπου η Υπουργός μετέβη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ανηλίου για να δει από κοντά την πρώτη ψηφιακή τάξη στην Ελλάδα.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου