ΤΟΠΙΚΑ

Εδρασαν στη Σούρπη… αλά Ζωνιανά!

εδρασαν-στη-σούρπη-αλά-ζωνιανά-851206

 

Κλοπή ΑΤΜ… αλά Ζωνιανά τα ξημερώματα χθες στη Σούρπη. Ομάδα διαρρηκτών προσέγγισε στις 3:30 το πρωί το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων της Αγροτικής Τράπεζας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό, το αλυσόδεσαν και το έσυραν πίσω από κλεμμένο φορτηγό για τρία χιλιόμετρα!
 
Η θορυβώδης αποκόλληση και ρυμούλκηση του ΑΤΜ, το οποίο ενώ διέσχιζε τον οικισμό της Αγίας Τριάδας χτύπησε σε τοίχο, διαλύθηκε και… πρόσφερε στους δράστες το χρηματικό ποσό των 12.400 ευρώ, τάραξε την ησυχία των χωριανών.
 
Το σκηνικό της απομάκρυνσης ολόκληρου του ΑΤΜ –πρωτοφανής για τη Μαγνησία μέθοδος- παρακολούθησε καρέ-καρέ κάτοικος γειτονικού σπιτιού, ο οποίος αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Μέχρι όμως την άφιξη περιπολικού από τον Αλμυρό, οι οργανωμένοι διαρρήκτες είχαν αρπάξει το συρτάρι με τα χρήματα από το ογκωδέστατο κομματιασμένο μηχάνημα και έγιναν καπνός.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αγία Τριάδα, όταν πάνω σε απότομη στροφή το ΑΤΜ προσέκρουσε σε τοίχο και έσπασε, ακούστηκε και δεύτερος δυνατός κρότος. Σύμφωνα με περιγραφές κατοίκων προκλήθηκε καραμπόλα, όταν πάνω στο διαλυμένο κουτί τράκαρε ΙΧ αυτοκίνητο που συνόδευε το φορτηγό, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πρόσκρουση ένα άτομο τραυματίστηκε.
 
Η σπείρα κατευθύνθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σούρπης και στο ΑΤΜ της Αγροτικής που είχε εγκατασταθεί στο κτήριο με κλεμμένο φορτηγό από τον Πυργετό. Η κλοπή του οχήματος δηλώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Αστυνομικό Τμήμα Ραψάνης.
 
Οι δράστες έσπασαν το τζάμι του μηχανήματος, πέρασαν μέσα συρματόσκοινο το οποίο γύρισε στην εξωτερική πλευρά δένοντας το ΑΤΜ, έπιασαν με γάντζο την αλυσίδα στο πίσω μέρος του φορτηγού και ξεκίνησαν τη θορυβώδη διαδρομή.
 
Το σχέδιό τους ολοκληρώθηκε με διαφορετικό από τον αρχικό τρόπο, καθώς αναπροσαρμόστηκε μετά τον τράκο του μηχανήματος σε τοίχο, στη διάρκεια της διαδρομής και ενώ το… κομβόι διέσχιζε την Αγία Τριάδα. Πιθανότατα οι διαρρήκτες σχεδίαζαν να μεταφέρουν σε απομακρυσμένη περιοχή το κουτί και να το ανοίξουν με οξυγονοκόλληση.
 
Δεν χρειάστηκε όμως, όταν πάνω σε στροφή διαλύθηκε, δίνοντας τη δυνατότητα στους δράστες να αρπάξουν το συρτάρι με τα χρήματα και να τραπούν σε φυγή, ενώ οι αστυνομικοί ήταν καθ’ οδόν…
 
Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο εξάμηνο που το ΑΤΜ της Αγροτικής στον Συνεταιρισμό Σούρπης γίνεται στόχος διαρρηκτών και η τρίτη φορά που δράστες ανοίγουν τραπεζικό μηχάνημα στη Σούρπη, μαζί με το ΑΤΜ μπροστά από σούπερ μάρκετ της περιοχής.
 
Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου το ΑΤΜ στο Συνεταιρισμό «άδειασαν» άγνωστοι ακόμη δράστες με τη μέθοδο του ριφιφί. Τότε η λεία ήταν 3.400 ευρώ.
 
Στις 15 Μαρτίου 2010 άνοιξαν με οξυγονοκόλληση το ΑΤΜ της Εθνικής σε σούπερ μάρκετ και αφαίρεσαν 22.000 ευρώ, ενώ από το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος άρπαξαν άλλες 25.000 ευρώ.
 
Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Στο πλαίσιο των ερευνών κλήθηκαν για κατάθεση μάρτυρες της χθεσινής ρυμούλκησης του ΑΤΜ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου