ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η παραλαβή ελαιών από το Συνεταιρισμό Πηλίου

ξεκινά-η-παραλαβή-ελαιών-από-το-συνετα-781926

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου κάνει γνωστό στους ελαιοπαραγωγούς μέλη και μη μέλη ότι από την Δευτέρα 12/9/2016 ξεκινάει στην έδρα του παραλαβή Ελαιών (Πράσινες Πηλίου- Χαλκιδικής- Μαύρες –Ξανθές & Καλαμών) εσοδείας 2016-2017 με εξαγορά και με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο που θα αναρτηθεί στις εγκαταστάσεις του.

Η παραλαβή των Ελαιών θα γίνεται καθημερινά από Δεύτερα μέχρι και Σάββατο σε πρωινό ωράριο εργασίας από 07:00 π.μ μέχρι 10:30 πμ. Επίσης τις ίδιες ημέρες και ώρες θα γίνεται και παραλαβή βιολογικών ελαιών.

Στην περίπτωση που υπάρξει σοβαρό ενδιαφέρον από ελαιοπαραγωγούς άλλων περιοχών του Νομού, για να μην ταλαιπωρούνται οι παραγωγοί στην μετακίνηση παράδοσης, θα στηθούν στέκια παραλαβής Ελαιών στις περιοχές αυτές.

Για την συλλογή ελαιών ο Συνεταιρισμός θα διαθέσει στους ελαιοπαραγωγούς κλούβες & ελαιόπανα με προτεραιότητα στους ελαιοπαραγωγούς που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Συνεταιρισμός βάση του Κανονισμού (Ε.Ε) 615/2014.

Ο Συνεταιρισμός για να εξασφαλίσει καλύτερες τιμές στους Ελαιοπαραγωγούς δεσμεύεται να δώσει υψηλότερες τιμές τόσο στις συμβατικές όσο και στις Βιολογικές Ελιές από τις τιμές που θα ισχύσουν στην αγορά. Ο τιμοκατάλογος θα ανακοινωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας και με την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τους άλλους Συνεταιρισμούς.

Η ποιότητα των ελαιών πρέπει να είναι άριστη και οι τεμαχισμοί που θα παραλαμβάνονται θα είναι μέχρι 290 κομμάτια (δηλαδή θα παραλαμβάνονται από χονδρές μέχρι και ψιλές ελιές).

Ο παραγωγός που θα παραδίδει βιολογικές πρέπει να προσκομίσει με την παράδοση το Πιστοποιητικό του προϊόντος από τον Πιστοποιητικό Φορέα.

Επί πλέον γίνεται γνωστό στους ελαιοπαραγωγούς ότι με το πρώτο ενδιαφέρον, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα δύο Ελαιοτριβεία του Συνεταιρισμού που στεγάζονται στην Αργαλαστή. Το ένα εξ’ αυτών έχει πιστοποιηθεί για την παραγωγή Βιολογικού Ελαιολάδου.

Το εκθλιπτικό δικαίωμα θα είναι στο μέτρο του δυνατού, το ανταγωνιστικότερο στην αγορά. Ο Συνεταιρισμός θα παραλαμβάνει Ελαιόλαδα (EXTRA παρθένο- Παρθένο-βιολογικό & Βιομηχανικό) με εξαγορά και σε τιμές Τιμοκαταλόγου που θα αναρτήσει στις εγκαταστάσεις του, τόσο στην Αργαλαστή όσο και στα Λεχώνια.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για παράδοση Ελαιών: 24280-93572, 6977889400, 6977608780.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τα Ελαιοτριβεία: 2423054267, 6932455138, 6977608780

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου