ΤΟΠΙΚΑ

Σχολεία σε αντίπαλα στρατόπεδα, μήλο της έριδος οι μαθητές

σχολεία-σε-αντίπαλα-στρατόπεδα-μήλο-τ-782066

Μαζικά αιτήματα μετεγγραφών μαθητών σε γυμνάσια και λύκεια του πολεοδομικού συγκροτήματος, έχουν φέρει σχολικές μονάδες σε αντίπαλα στρατόπεδα. Οι μαθητές αποτελούν «μήλο της έριδος» μεταξύ διευθυντών σχολικών μονάδων που βλέπουν τον κίνδυνο συρρίκνωσης του σχολείου τους σε περίπτωση που ικανοποιηθούν τα αιτήματα μετεγγραφών.

Το μέτωπο είναι διπλό: μεταξύ 2ου και 8ου Γυμνασίων Βόλου και μεταξύ 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων Ν. Ιωνίας. Μάλιστα χθες, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, συγκάλεσε σύσκεψη με τους τέσσερις διευθυντές, παρουσία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Όπως έγινε γνωστό περισσότεροι από δέκα μαθητές που πρόκειται φέτος να φοιτήσουν στην α’ τάξη του Γυμνασίου, ζήτησαν μετεγγραφή από το 8ο Γυμνάσιο προς το 2ο Γυμνάσιο Βόλου. Σύμφωνα με τη χωροταξική κατανομή των μαθητών από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, οι συγκεκριμένοι μαθητές θα έπρεπε να φοιτήσουν στο 8ο Γυμνάσιο.

Ωστόσο πρόκειται για μαθητές που φέρονται να κατοικούν πλησιέστερα του 2ου Γυμνασίου Βόλου και ζήτησαν ομαδική μετεγγραφή. Μεταξύ των δύο σχολείων, επικράτησε ένταση, καθώς το μεν 8ο Γυμνάσιο κινδυνεύει να λειτουργήσει με ένα τμήμα λιγότερο στην α’ τάξη, το δε, 2ο Γυμνάσιο Βόλου, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών του όχι όμως και των τμημάτων του.

Λύση στη χθεσινή σύσκεψη δεν βρέθηκε, με τη διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Βόλου, να δηλώνει ότι θα κάνει δεκτά το σύνολο των αιτημάτων των μαθητών.

Μαζικές μετεγγραφές ζήτησαν όμως και μαθητές από το 1ο ΓΕΛ προς το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Το 1ο ΓΕΛ επίσης κινδύνευσε να χάσει ένα τμήμα ωστόσο αποφασίστηκαν αμοιβαίες μετεγγραφές κι έτσι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των μαθητών και τα δύο σχολεία διατηρούν τον αριθμό των τμημάτων τους στην α’ τάξη.

Προβληματική συγκατοίκηση

Το πρόβλημα της στέγασης του ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας στο σχολικό συγκρότημα των 4ου Γυμνασίου και 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, έρχεται στο προσκήνιο ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ΚΕΔΔΥ μέσα στο σχολικό συγκρότημα αφενός είναι ακατάλληλο από τη στιγμή που δεν είναι προσβάσιμο από άτομα με ειδικές ανάγκες, αφετέρου δημιουργούνται λειτουργικά προβλήματα.

Επιπλέον όμως τα δύο σχολεία που είναι συνεχώς αναπτυσσόμενα σε μαθητικό δυναμικό στερούνται χώρων λόγω της συγκατοίκησης με το ΚΕΔΔΥ. Για παράδειγμα φέτος, το 4ο Γενικό Λύκειο, χρειάζεται μία επιπλέον αίθουσα, η οποία δεν υπάρχει.

Μέχρι τη μεταστέγαση του ΚΕΔΔΥ για την οποία πιέζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δόθηκε η λύση της στέγασης του τμήματος στην αίθουσα της μουσικής ή της βιβλιοθήκης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου