ΤΟΠΙΚΑ

20 νέες θέσεις ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

20-νέες-θέσεις-δεπ-στο-πανεπιστήμιο-θεσσ-782224

Νέες θέσεις (συνολικά 500) μελών διδακτικού προσωπικού για τα ΑΕΙ ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ενισχυθούν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Επειτα από έξι χρόνια μηδενικών προσλήψεων ακαδημαϊκού προσωπικού, τα Ανώτατα Ιδρύματα θα έχουν μέχρι το 2019 συνολικά 1.500 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ, αφού σε συνεννόηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, έχουν δεσμευτεί άλλες 500 θέσεις μελών ΔΕΠ για το 2019. Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, το μεγάλο ζήτημα της υποστελέχωσης των Ιδρυμάτων αποτελεί προτεραιότητα και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσει να εργάζεται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των ΑΕΙ. Σε ό,τι αφορά τις πρώτες 500 θέσεις μελών ΔΕΠ οι οποίες κατανεμήθηκαν στα ΑΕΙ τον Απρίλιο του 2016 έχουν διαβιβαστεί από τα Ιδρύματα, με βάση την κατανομή που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας, οι εξής θέσεις:

Για τα Πανεπιστήμια: Αθήνας (60 θέσεις), Θεσσαλίας (20 θέσεις), Ιονίου (8 θέσεις), Πολυτεχνείο Κρήτης (5 θέσεις), Μακεδονίας (12 θέσεις), Αιγαίου (15 θέσεις), Οικονομικό Αθήνας (12 θέσεις) και Πάτρας (26 θέσεις).

Για τα ΤΕΙ: Αθήνας (16 θέσεις), Κεντρικής Μακεδονίας (7 θέσεις), Πελοποννήσου (5 θέσεις) και Πειραιά (11 θέσεις). Χθες το υπουργείο Παιδείας έκανε έκκληση προς τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΑΕΙ, ιδιαίτερα κάποιων μεγάλων Ιδρυμάτων που δεν έχουν στείλει ακόμα, να επιταχύνουν τον ρυθμό προκήρυξης των θέσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου