ΤΟΠΙΚΑ

Ανέκδοτο… και μάλιστα κακόγουστο τα περί αεροδρομίου στη… Φαρκαδόνα

ανέκδοτο-και-μάλιστα-κακόγουστο-τα-π-782395

Μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο… θα μπορούσε να εκληφθεί από τους τοπικούς φορείς το σενάριο της δημιουργίας αεροδρομίου στην περιοχή της Φαρκαδόνας. Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο δημαρχείο Φαρκαδόνας, ως προς τη βούληση των φορέων της Τρικαλινής κοινωνίας να προωθήσουν το αίτημα στον πρωθυπουργό, προκάλεσε αντιδράσεις στη Μαγνησία.

Χαρακτηριστικό δε της ανευθυνότητας που φαίνεται ότι διακατέχει τους έχοντες… την πρωτοβουλία στα Τρίκαλα είναι το γεγονός ότι και χθες σε σχετικές ερωτήσεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ οι συντάκτες της επιστολής προς τον πρωθυπουργό επέμεναν να ταυτίζουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας με το πολιτικό αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος στη Ν. Αγχίαλο αφενός και αφετέρου να υποστηρίζουν ότι η πρότασή τους θα πρέπει να τύχει της ανταπόκρισης από την Κυβέρνηση για να στηριχθεί ο τουρισμός.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός- τον οποίο επικαλούνται οι συντάκτες της επιστολής προς τον κ. Τσίπρα, εμφανίζοντάς τον να συνυπογράφει το αίτημά τους- χθες που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε υπογραφή του σε σχετικό κείμενο και αρκέστηκε να επισημάνει ότι .. το όλο θέμα παραπέμπει σε πρωταπριλιάτικο αστείο.

Από την πλευρά της εξάλλου η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που ρωτήθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ δήλωσε ότι τέτοιες προτάσεις στερούνται κάθε έννοιας της πραγματικότητας και συνεχίζοντας επισήμανε: « Αεροδρόμιο υπάρχει στη Νέα Αγχίαλο, το οποίο μάλιστα διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και εξυπηρετεί ολόκληρη τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. Αυτό που προέχει είναι να αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο που σε συνδυασμό με την κρουαζιέρα στηρίζει τον Τουρισμό σε όλη τη Θεσσαλία. Άλλωστε είναι πιο εφικτό να δοθούν λίγα χρήματα για να λειτουργήσει όπως πρέπει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου από το να κατασκευαστεί εξαρχής ένα καινούργιο» κατέληξε η κ. Κολυνδρίνη.

Επιμένουν… στη Φαρκαδόνα

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε χθες με τον κ. Κων. Φαμίση, μέλος της Ενωσης Ξενοδόχων Τρικάλων, που είναι εκ των πρωτεργατών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Ο κ. Φαμίσης εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε ότι η πρότασή τους δε λειτουργεί εις βάρος του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος και ότι η περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας μπορεί να αναβαθμιστεί και να εξυπηρετηθεί καλύτερα το τουριστικό προϊόν, εάν κατασκευαστεί ένα αεροδρόμιο στην περιοχή της Φαρκαδόνας. Υπογράμμισε επίσης ότι το όλο θέμα είναι ακόμη στο στάδιο της διαβούλευσης, ωστόσο για το φλέγον θέμα που αφορά στη στήριξη του αεροδρομίου στη Ν.Αγχίαλο στο πλαίσιο της λειτουργίας ενός πανθεσσαλικού φορέα απέφυγε να απαντήσει επικαλούμενος «έπεα πτερόεντα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου