ΤΟΠΙΚΑ

Τοπικιστικά πυρά κατά του αεροδρομίου

τοπικιστικά-πυρά-κατά-του-αεροδρομίο-783087

Χτύπημα κάτω από τη μέση… για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου. Την ώρα που οι επαγγελματικοί φορείς, και οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας αναζητούν κοινό βηματισμό, έχουν απευθυνθεί στο Υπουργείο Υποδομών ζητώντας να στηριχθεί το αίτημα για τη σύσταση ενός πανθεσσαλικού φορέα που θα αναλάβει να λειτουργήσει το αεροδρόμιο με σύγχρονες προδιαγραφές, ο Δήμος Φαρκαδώνος συγκάλεσε χθες σύσκεψη με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων και την παρουσία ιδιωτών με θέμα την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή αεροδρομίου Μετεώρων στη Φαρκαδόνα.

Έχει μάλιστα αποσταλεί και σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας και όλα τα κόμματα της Βουλής που – σύμφωνα με τους διοργανωτές της χθεσινής σύσκεψης συνυπογράφεται εκτός από τους άλλους τοπικούς φορείς των Τρικάλων και από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό- και γνωστοποιείται το ενδιαφέρον για την αναζήτηση επενδυτών προκειμένου να κατασκευαστεί το αεροδρόμιο Μετεώρων.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στη συγκεκριμένη επιστολή είναι ότι απαλείφεται παντελώς η ύπαρξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος στη Νέα Αγχίαλο αφενός και αφετέρου από τους τοπικούς φορείς των Τρικάλων τίθεται το αίτημα, μέχρι να κατασκευαστεί το αεροδρόμιο στην περιοχή της Φαρκαδόνας να δοθεί η άδεια χρήσης του στρατιωτικού αεροδρομίου της πολεμικής αεροπορίας Αγχιάλου Μαγνησίας (!!!), ώστε όπως τονίζεται «να μπορούμε να διαφημίσουμε άμεσα στο εξωτερικό την ύπαρξη αεροδρομίου για απευθείας πτήσεις» με προορισμό τα Μετέωρα!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι «η πρωτοβουλία» των Τρικαλινών φορέων απειλεί να τινάξει στον αέρα την πανθεσσαλική προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας αλλά και το Επιμελητήριο προκειμένου να συσταθεί ένας πανθεσσαλικός φορέας για τη λειτουργία του αεροδρομίου στη Νέα Αγχίαλο.

Με σκληρή γλώσσα σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την εξέλιξη ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κων. Λεβέντης κάνοντας λόγο για «γελοιότητες» ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γ. Ζαφείρης κάλεσε μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ να «σταματήσουν οι τοπικιστικές αντιλήψεις γιατί κάνουν κακό».

«Χτύπημα εκ των έσω….»

Η πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής των τουριστικών φορέων των Τρικάλων και της δημοτικής αρχής Φαρκαδόνας για τη ενδεχομένως δεν θα δημιουργούσε ερωτηματικά εάν στην επιστολή που έχει αποσταλεί προς τον πρωθυπουργό και τα κόμματα της Βουλής για την κατασκευή Αεροδρομίου «METEORA AIR PORT» δεν αποσιωπούνταν η ύπαρξη κεντρικού αεροδρομίου στη Ν. Αγχίαλο για το οποίο εδώ και μεγάλο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες προκειμένου να συσταθεί ένας φορέας που θα αναλάβει την ανάπτυξη της λειτουργίας του.

«Σήμερα η επίσκεψη των ξένων, στην πόλη μας και τα αξιοθέατά μας- αναφέρεται σε κάποιο σημείο της επιστολής, είναι επίπονη και ακριβή ταλαιπωρία, γιατί, λόγω της έλλειψης του κατάλληλου αεροδρομίου στην περιοχή μας, οι ξένοι οφείλουν να έρθουν αεροπορικώς πρώτα στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και από εκεί να κινηθούν με πούλμαν στην πόλη μας (Καλαμπάκα- Μετέωρα), που είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά. Γίνεται κατανοητό ότι ένα τέτοιο ταξίδι ( αεροπλάνο – πούλμαν – πούλμαν – αεροπλάνο) είναι μια περιπέτεια και ταλαιπωρία συγχρόνως. Αν στη Θεσσαλία υπήρχε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, στο οποίο θα μπορούσαν να προσγειώνονται συνήθη τουριστικά αεροπλάνα, που θα επέτρεπαν την απευθείας διακίνηση από την πόλη αναχώρησης στον τόπο επίσκεψης, τότε θα συνέβαιναν τα εξής: γρήγορη και φθηνή μετακίνηση, αποφυγή ταλαιπωριών, μείωση κόστους και κάθετη αύξηση των αφίξεων των τουριστών καλοκαίρι και χειμώνα».

Οργή στους τουριστικούς φορείς της Μαγνησίας

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κώστας Λεβέντης σε οργισμένο ύφος μόλις ενημερώθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την χθεσινή σύσκεψη και την «πρωτοβουλία» των Τρικαλινών φορέων για το αεροδρόμιο Μετεώρων, σε δήλωσή του αναφέρει: «Θα πρέπει σε αυτή τη χώρα και ειδικότερα στη Θεσσαλία που έχουμε υστέρηση τουριστικών υποδομών οι φορείς να ενεργούμε με υπευθυνότητα. Αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας οι μη τεκμηριωμένες προτάσεις που μάλιστα προέρχονται και στηρίζονται από φορείς. Η Θεσσαλία και το θεσσαλικό προϊόν θέλει μία πρόταση, ένα αεροδρόμιο για να πάει μπροστά. Το αεροδρόμιο το έχουμε, η πρόταση δυστυχώς δεν είναι μία».

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας σχολιάζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την εξέλιξη ανέφερε «Μετά από πολλά χρόνια που το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου μεταφέρει επισκέπτες σε όλη τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα, κάποιοι δυστυχώς δεν έχουν ακόμη μάθει ότι δεν είναι πολεμικό. Η εποχή που κυριαρχούσε αντίληψη περί του χώρου μου και της περιοχής μου, πρέπει να καταλάβουν ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου