ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία για την τύχη του κυβερνήτη ιστιοφόρου στο Τρίκερι

αγωνία-για-την-τύχη-του-κυβερνήτη-ιστι-783234

Φουντώνει η αγωνία για την τύχη του κυβερνήτη ιστιοφόρου σκάφους αμερικανικής σημαίας που προχθές στις 9 το βράδυ βούτηξε στη θάλασσα στο Παλιό Τρίκερι για να ξεμπλέξει την προπέλα από σχοινί και έκτοτε αγνοείται.

Οι έρευνες από δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και έξι δύτες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, όμως δυστυχώς δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, το σκάφος μεταφέρθηκε στο Βόλο. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου λαμβάνει καταθέσεις από τους επιβάτες για το τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης βούτηξε δύο φορές στη θάλασσα. Την πρώτη αναδύθηκε στην επιφάνεια, δε συνέβη όμως το ίδιο και τη δεύτερη φορά.

Εκείνη την ώρα το ιστιοφόρο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι και συγκεκριμένα σε απόσταση 50 μέτρων νότια από αυτό. Δεν ήταν ωστόσο και αγκυροβολημένο. Ο κυβερνήτης έπεσε στο νερό με μάσκα και βατραχοπέδιλα, όμως απαγορευόταν να κάνει οποιαδήποτε εργασία στην προπέλα εφόσον αυτό δεν ήταν δεμένο.

Οι επιβαίνοντες στο σκάφος ένα ζευγάρι, ο άνδρας από την Ολλανδία και η γυναίκα από τη Ρωσία, ανησύχησαν και κάλεσαν άμεσα σε βοήθεια το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Και δυστυχώς οι φόβοι τους επαληθεύτηκαν. Η ώρα περνούσε και ο κυβερνήτης δεν έδινε σημεία ζωής αν και στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες. Το έργο των λιμενικών ωστόσο δυσκόλευε η έλλειψη ορατότητας.

Κάτοικοι της περιοχής δεν γνώριζαν τίποτα για τον κυβερνήτη του σκάφους. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το είχαν ξαναδεί εκεί.

Ίχνη του αγνοούμενου δεν μπόρεσαν να βρεθούν ούτε και χθες αν και γινόταν έρευνες σε ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή και υποθαλάσσια και επιφανειακά από έξι συνολικά δύτες, τρεις από τη Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας.

Ο κυβερνήτης του σκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες είναι ηλικίας περίπου 45-50 ετών, υπήκοος Μεγάλος Βρετανίας. Φέρεται να διέμενε μόνιμα στο Βόλο και ήταν σκιπερ.

Με το ζευγάρι φέρεται να γνωρίστηκε τις τελευταίες μέρες και προχθές ανέλαβε να τους κάνει κρουαζιέρα στον Παγασητικό.

Το σκάφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Βόλου, όπου είχε δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα. Λιμενικοί ερεύνησαν όλους τους χώρους για κάθε χρήσιμο στοιχείο. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου