ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισαν οι εγγραφές στο Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου

αρχισαν-οι-εγγραφές-στο-ι-ι-ε-κ-δήμου-βό-783254

Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε όλες τις ειδικότητες του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου για την σχολική χρονιά 2016 – 2017, που προσφέρει υψηλού επιπέδου επαγγελματικές σπουδές σε 12 ειδικότητες, πολύ χαμηλά δίδακτρα (Κοινωνικό Τιμολόγιο που εξαρτάται από το εισόδημα της οικογένειας), ουσιαστική Επαγγελματική Κατάρτιση (με ανάθεση projects σε αληθινό χρόνο), επίσημο κρατικό τίτλο σπουδών (αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το Εξωτερικό), υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης (γραφείο Διασύνδεσης), διακρίσεις σπουδαστών σε πανελλήνιους και πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, συμμετοχές σε κλαδικές Εκθέσεις, Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+, και είναι τα δεδομένα που χαρακτηρίζουν την 30χρονη επιτυχημένη πορεία του μοναδικού Δημοτικού ΙΙΕΚ στην Ελλάδα.

Τη νέα σχολική χρονιά στο ΙΙΕΚ εκτός από τις 9 ειδικότητες του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και τις 2 του Τουρισμού, θα λειτουργήσει και η νέα ειδικότητα του Αρτοποιού – Ζαχαροπλάστη, μια ειδικότητα με μεγάλο ποσοστό ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για αναβάθμιση της λειτουργίας και του εκπαιδευτικού έργου που παρέχει, το Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, επιδιώκεται η δημιουργία και καθιέρωση σχέσεων και συνεργασιών με ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τόσο της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού. Μια πολύ σημαντική συνεργασία επιτεύχθηκε μετά από πρόσκληση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προς το Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ ), το οποίο συμμετέχει – ως συμβαλλόμενος φορέας (stake holder)– στο ερευνητικό έργο MEDNETA.

Με το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφτηκε, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, – Εργαστήριο Χωροταξίας & Οικιστικής Ανάπτυξης της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών – και το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, εκδηλώνουν κοινό ενδιαφέρον προκειμένου να συνεχίσουν, αλλά και κατά το δυνατόν να διευρύνουν τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο των σκοπών του ερευνητικού έργου “ENPI CBCMED_CROSS_BORDER COOPERATION: MEDNETA – Mediterranean cultural network to promote creativity in the arts, crafts and design for communities’ regeneration in historical cities”.

Κοινή επιδίωξη είναι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και να ενισχυθεί η διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωσή του. Το σχέδιο της συγκεκριμένης Διασυνοριακής Συνεργασίας στη Μεσόγειο έχει σαν στόχο την υποστήριξη και προώθηση των δημιουργικών επαγγελμάτων χειροποίητης τέχνης και δημιουργίας ώστε να διασφαλιστεί η συμβολή τους στην αναζωογόνηση των ιστορικών πόλεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 24210 56446 – 56389, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.diek.gr., καθώς και τις εγκαταστάσεις της σχολής – Ρήγα Φεραίου 1 και Χείρωνος,- από 9.00π.μ. έως 15.00μ.μ. καθημερινά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου