ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνή αφιερώματα για το Πήλιο

διεθνή-αφιερώματα-για-το-πήλιο-785516

Αφιέρωμα στο Πήλιο και τον Βόλο με τον τίτλο «Το Πήλιο – το βουνό των Κενταύρων και των Αργοναυτών» δημοσίευσε η βουλγαρική εφημερίδα «24 ώρες» κάνοντας λόγο για την ελληνική μυθολογία και τη σύνδεσή της με την περιοχή του Πηλίου και της Μαγνησίας, τους Αργοναύτες και τους Κένταυρους, τη γεωγραφία της περιοχής, με ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι συνδυάζει τον ορεινό τουρισμό με τις διακοπές στη θάλασσα και το νόστιμο φαγητό.

Στο άρθρο ίδιο άρθρο επισημαίνονται επίσης, οι δυνατότητες θαλάσσιου τουρισμού στις παραλίες της Μαγνησίας, τα τουριστικά αξιοθέατα στην περιοχή και η δυνατότητα για εκδρομές στις Σποράδες, με ιδιαίτερη αναφορά στα σχέδια τοπικών αρχών για λειτουργία πέντε καταδυτικών πάρκων και υποβρυχίων μουσείων με αρχαία ναυάγια.

Το άρθρο, το οποίο ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του Γραφείου ΟΕΥ Σόφιας με τοπικούς φορείς της Μαγνησίας, επικεντρώνεται επίσης στις δυνατότητες για διάφορες μορφές τουρισμού στην περιοχή της Μαγνησίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το εν λόγω αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε μετά από διευθέτηση του Γραφείου Τύπου Πρεσβείας Σόφιας σε συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Στο μεταξύ, ενδιαφέρουσα αναφορά στις καλύτερες παραλίες του Πηλίου, δημοσιεύεται στον ψηφιακό ιστότοπο www.greekguide.com όπου επισημαίνεται ότι «οι παραλίες τόσο στην πλευρά του Παγασητικού κόλπου όσο και στην πλευρά του Αιγαίου, διαθέτουν κρυστάλλινα νερά».

Παράλληλα γίνεται αναφορά στο Μυλοπόταμο, τη Φακίστρα, το Παπά Νερό, τον Αη Γιάννη, το Χορευτό, τη Νταμούχαρη, την Πλάκα, την παραλία Ποτιστικά, την Αφησσο, τη Μελανή, τους Αγιους Σαράντα, προτρέποντας τους φίλους των αποδράσεων, να δουν από κοντά το μεγαλείο της φύσης, όπως αποτυπώνεται στο βουνό των Κενταύρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου