ΤΟΠΙΚΑ

Αιμοδότες της Θεσσαλίας οι Βολιώτες

αιμοδότες-της-θεσσαλίας-οι-βολιώτες-785983

Ραγδαία αύξηση η οποία υπερβαίνει κατά πολύ το 10% σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στα αιτήματα που δέχεται ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας, προκειμένου να τροφοδοτηθούν οι ανάγκες άλλων περιοχών που βρίσκονται σε προσωρινό αποκλεισμό μετά τα κρούσματα ελονοσίας που έχουν εντοπιστεί. Τα μέλη της «Αλληλεγγύης» γίνονται επί της ουσίας αιμοδότες της Θεσσαλίας, τη δεδομένη χρονική περίοδο, ενώ στο μεταξύ, υποβάλλονται ανάλογα αιτήματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία βρίσκονται οι κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες περιοχών δώδεκα δήμων της χώρας. Ο λόγος για τον οποίο οι περιοχές αυτές τέθηκαν σε «συναγερμό» από τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων ελονοσίας, μιας νόσου που από το 2009 και μετά απασχολεί όλο και πιο συχνά τις υγειονομικές αρχές, καθώς σε ετήσια βάση καταγράφονται περιστατικά εγχώριας μετάδοσής της.

Συνεπεία των παραπάνω, εντείνονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να δοθεί χέρι βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες εθελοντικής αιμοδοσίας με αφετηρία τον Αλμυρό, απ’ όπου άνοιξε χθες ο νέος κύκλος δράσεων του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών. Στις 6 Σεπτεμβρίου η κινητή μονάδα αιμοληψίας θα βρίσκεται στο προαύλιο του κτιρίου της ΔΕΥΑΜΒ, τέρμα Κουντουριώτου, πάνω από τον περιφερειακό, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Την επομένη, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Στις 13 Σεπτεμβρίου ακολουθούν δράσεις αιμοληψίας στη βιομηχανική περιοχή και τον Οκτώβριο, αντίστοιχα, στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

«Είναι σημαντική η κάλυψη όλων των αιτημάτων που υπάρχουν και έχουμε ενημερώσει σχετικά όλα τα μέλη μας, για τις δράσεις που προγραμματίζουμε και τις προσπάθειές μας» υπογραμμίζει με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιγνάτιος Γελαγώτης, για να προσθέσει ότι είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στην κοινή προσπάθεια.

Οι εξορμήσεις του συλλόγου ανά την περιφέρεια εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια κάλυψης όλων έκτακτων περιστατικών αλλά και των αιτημάτων που υπάρχουν, ενώ στο μεταξύ, θα συνεχιστούν οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση.

Κλείνοντας, ο κ. Γελαγώτης επισημαίνει ότι «είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθειά μας να προσθέσουμε νέους αιμοδότες στο Σύλλογο και κυρίως νέους ανθρώπους για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες φιάλες με αίμα» για να προσθέσει ότι η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί στάση ζωής και έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου