ΤΟΠΙΚΑ

Μπέος: Τέρμα στα λόγια του αέρα. Αρκετή λάσπη έχουμε δεχτεί

μπέος-τέρμα-στα-λόγια-του-αέρα-αρκετή-786594

«Τέρμα στο λόγια του αέρα. Αρκετή λάσπη έχουμε δεχτεί» διεμήνυσε χθες ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μετά τη μήνυση και αγωγή κατά του προέδρου του ΟΛΒ Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου για τις δηλώσεις του τελευταίου σε ραδιοφωνικό σταθμό για πιέσεις σε υγειονομικό κατάστημα για τοποθέτηση κατασκευής.

Ο πρόεδρος του ΟΛΒ έκανε μία σοβαρή καταγγελία, είπε ο ίδιος. «Η μήνυση και η αγωγή δεν είναι απάντηση, ούτε κάτι προσωπικό. Ομως ένας άνθρωπος, ο οποίος έστω και έχει διοριστεί, πλην όμως είναι περαστικός από αυτήν την πόλη, οφείλει να κατονομάσει.

Ολοι οι πολίτες, οι απλοί πολίτες και εγώ ως αιρετός δήμαρχος Βόλου θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι αυτός από την Καμόρα. Ποιόν εννοεί; Τι ενέργειες έχει κάνει; Τι στόχο έχει βάλει και γιατί τα είπε όλα αυτά; Οφείλει να καταθέσει στη Δικαιοσύνη ό,τι ξέρει και να τα αποδείξει» πρόσθεσε.

Ο αιρετός δήμαρχος διευκρίνισε ότι το ποσό που θα επιδικαστεί θα δοθεί σε κοινωφελή Ιδρύματα. Οπως είπε, δεν υπάρχουν ούτε απειλές, ούτε πιέσεις, εκβιασμοί. «Αυτά είναι αστειότητες».

Για τον αιρετό δήμαρχο «σε αυτήν την πόλη πλέον πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αρκετά χρόνια ζούσε υπό το καθεστώς μίας παρέας, η οποία δε λογάριαζε, δεν υπολόγιζε και με πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές αγκυλώσεις κυβερνούσε και ο κόσμος κοιμόταν».

Το Μάιο του 2014, όπως εξήγησε, ξύπνησε αυτή η πόλη και καθημερινά βλέπουμε τα αποτελέσματα είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι. «Από εδώ και πέρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Ο κ. Σταυριδόπουλος λαλίστατος όπως είναι και με το στιλάκι που έχει οφείλει να αποδείξει αυτά που είπε, να κατονομάσει. Ποιοι είναι αυτοί που εκβίασαν, απείλησαν, φοβέρισαν; Ο,τιδήποτε έχει, να το καταθέσει στη Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

Πλέον μιλούν τα έργα και όχι τα λόγια για τον αιρετό δήμαρχο. «Ο χώρος αυτός είναι προς όφελος των πολιτών, δεν είναι για να κάνουν αρπαχτές και να δίνουν άδειες. Με την ίδια λογική γύρω – γύρω από το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου θα πάμε όλοι οι πολίτες να στήσουμε από ένα κοντέινερ» ανέφερε.

Ειδικά για το κοντέινερ διευκρίνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν δουλεύει. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει μαγαζί, άδεια για τραπεζοκαθίσματα, που του έδωσε ο ΟΛΒ, αν και παράδοξο αλλά αυτό υπαγορεύει η νομοθεσία αυτή τη στιγμή.

Η δημοτική αρχή, οι αρχές, οι υπηρεσίες, οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν κάνει καταγγελία στον Εισαγγελέα. «Από κει και πέρα μπορείτε να καταλάβετε αν κάποιος που εκβιάζει ή φωνάζει, καταγγέλλει στον Εισαγγελέα. Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Ο χώρος αυτός δε θα λειτουργήσει όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί δεν το θέλουν οι πολίτες του Βόλου. Είναι παράνομο» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου