ΤΟΠΙΚΑ

Εγκρίνονται οι μετεγγραφές μαθητών σε γυμνάσια και λύκεια

εγκρίνονται-οι-μετεγγραφές-μαθητών-σ-786639

Εγκρίνονται οι αιτήσεις μετεγγραφών μαθητών σε γυμνάσια και λύκεια της επιλογής τους στην περιοχή της Μαγνησίας, πλην τριών περιπτώσεων, σύμφωνα με τη συντονιστική πρόταση του διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, προς τους διευθυντές των σχολείων.

Οι διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων μπορούν, κατά συνέπεια, να εγκρίνουν όλες τις μετεγγραφές, εκτός από τρεις περιπτώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με την απόφαση που ελήφθη τον περασμένο Μάιο, για το σχολειοκεντρικό σύστημα που έπρεπε να εφαρμοστεί στις κατανομές.

Οι γονείς που έκαναν αίτηση μετεγγραφής θα πρέπει να απευθύνονται στους διευθυντές των σχολείων όπου επιθυμούν να εγγραφούν τα παιδιά τους, ούτως ώστε να βεβαιώνονται για το αποτέλεσμα της αίτησής τους, διότι οι διευθυντές είναι σύμφωνα με το νόμο εκείνοι πρέπει να εγκρίνουν ή όχι οποιαδήποτε μετεγγραφή.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρονιά γίνεται κατανομή των αποφοίτων των δημοτικών σχολείων σε αντίστοιχα γυμνάσια και άλλη μια κατανομή των αποφοίτων της τρίτης γυμνασίου, στα αντίστοιχα γενικά λύκεια. Πρόκειται για τη λεγόμενη χωροταξική κατανομή και ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις από τον περασμένο Μάιο με γνώμονα το σχολειοκεντρικό χαρακτήρα της.

«Επιχειρήθηκε όλοι οι μαθητές από ένα σχολείο, όσο το δυνατόν περισσότεροι, να μεταβαίνουν όλοι μαζί σε ένα αντίστοιχο σχολείο της δευτεροβάθμιας ούτως ώστε να μην έχουμε προβλήματα προσαρμογής των μαθητών» αναφέρει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας, Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος προσθέτει ότι «δόθηκε η δυνατότητα σε όσους γονείς επιθυμούν, να κάνουν αιτήσεις μετεγγραφής είτε τα παιδιά τους πηγαίνουν στην πρώτη Γυμνασίου, είτε στην πρώτη Λυκείου».

Το κύριο μέρος των αιτήσεων μετεγγραφών υποβλήθηκε στα τέλη Ιουνίου, για λόγους οργανωτικούς, ούτως ώστε να ξεκινήσουν τα σχολεία καλά οργανωμένα και να διευθετηθούν έγκαιρα, όποια προβλήματα τυχόν υπάρξουν.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου