ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο για αποκλεισμούς παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς

παράσταση-διαμαρτυρίας-στο-δημαρχεί-787689

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό πολλών παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς πραγματοποίησαν σήμερα στις 11.30 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου, εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας καθώς και πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα παρευρέθηκαν μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Καθαριστριών, του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας”, του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ καθώς και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων, Οικοδόμων και Επισιτισμού.

Οι εκπρόσωποι Σωματείων και Φορέων συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βόλου, κ. Διαμαντίδη, ο οποίος -όπως δήλωσαν μετά τη συνάντηση- «δεν έδωσε απαντήσεις στα καίρια αιτήματα και διεκδικήσεις που κατέθεσαν, παραμένοντας η Δημοτική Αρχή, όπως διαφάνηκε και από την συζήτηση, προσηλωμένη στις επιταγές και κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής που πετάει χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών».

Οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν ακόμη ότι «οι τύχες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, με βάση και τον εκπρόσωπο του Δήμου, αφήνονται στα κονδύλια του ΕΣΠΑ, στην λογική πτωχοκομείου και όχι ικανοποίησης του λαϊκού δικαιώματος της Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου