ΤΟΠΙΚΑ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Αργώ”

φεστιβάλ-κινηματογράφου-αργώ-851206

Η ευκαιρία να γίνει ο Βόλος και οι νέοι του το επίκεντρο της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής γεννάται με την πραγματοποίηση του 1ου Νεανικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Αργώ» στο τέλος του Αυγούστου.

Με συντονισμένες προσπάθειες τόσο από τη Νομαρχία, τους Δήμους Βόλου και Ιωλκού, όσο και από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το 1ο Νεανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις και υπόσχεται την ελεύθερη έκφραση των νέων αλλά και την ανάδειξη της περιοχής σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σάρκα και οστά παίρνει η προσπάθεια κάποιων μαθητών του 5ου Λυκείου Βόλου, που τώρα μεγάλωσαν και φοιτούν σε τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι εν λόγω φοιτητές κατά τη διάρκεια της μαθητικής τους ζωής είχαν μια ερασιτεχνική ενασχόληση με τον κινηματογράφο. Κατάφεραν να γυρίσουν μία ταινία μικρού μήκους, την οποία και έστειλαν στο Βολιώτη σκηνοθέτη και παραγωγό Τέρυ Ντούγκας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αμερική.
Αυτή ήταν η αρχή. Τα παιδιά μεγάλωσαν, είναι πλέον φοιτητές και η συνεργασία τους με τον Τέρυ Ντούγκας συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Απόρροια αυτής της συνεργασίας είναι και η γένεση του Φεστιβάλ. Χθες βρέθηκε στο Βόλο ο διάσημος σκηνοθέτης και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την προώθηση του Φεστιβάλ.
Ο Τέρυ Ντούγκας σημείωσε πως είναι μια μεγαλόπνοη προσπάθεια, η οποία έχει στόχο την ανάδειξη της δημιουργικότητας των νέων, αλλά και την προβολή της χώρας σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
Ο σκηνοθέτης έδωσε την υπόσχεση πως θα στηρίξει στο μέγιστο αυτή την προσπάθεια και θα προσπαθήσει να φέρει στο Βόλο διάσημους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς.
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και η Αντινομάρχης κ. Εύη Αδαμάκη, η οποία δεν έκρυψε την χαρά της για την αποφασιστικότητα των νέων της περιοχής, ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Φοινικόπουλος σημείωσε πως οι καλλιτεχνικές δράσεις είναι η γέφυρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Παρών ήταν και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης, ο οποίος ανέφερε πως το τοπικό Ίδρυμα αισθάνεται υπερήφανο για τους φοιτητές του και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν και σημείωσε πως θα είναι αρωγός σ’ αυτό το εγχείρημα.
Τέλος ο Δήμαρχος Ιωλκού εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς τα περισσότερα παιδιά που συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ιωλκού.
Να σημειωθεί πως το πρώτο δείγμα θα παρουσιαστεί την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο Σαράτση, όπου και θα γίνει ο διαγωνισμός για το αντικαπνιστικό τηλεοπτικό σποτ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.vollywood.gr για να παρακολουθούν και να ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα του Φεστιβάλ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου