ΤΟΠΙΚΑ

Μείον 460 ευρώ οι αντιμισθίες της

μείον-460-ευρώ-οι-αντιμισθίες-της-435924

Η καθυστέρηση του δημάρχου Αργαλαστής Μιλτιάδη Γαϊτανά να υπογράψει το 2009 τις πληρωμές των αντιδημάρχων είχε ως αποτέλεσμα η τέως αντιδήμαρχος Χαριτώ Αγγέλη – Σπανοδήμου να έχει λάβει αντιμισθίες μειωμένες κατά 460 ευρώ! Η υπόθεση συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αργαλαστής.

Οπως αναφέρει η κ. Αγγέλη – Σπανοδήμου διετέλεσε δήμαρχος την πρώτη διετία της τετραετίας του δημάρχου Μιλτιάδη Γαϊτανά. Ωστόσο για το χρονικό διάστημα που υπηρέτησε στη θέση της αντιδημάρχου σύμφωνα με την ίδια δεν της έχουν αποδοθεί όλες τις οι αντιμισθίες, καθώς της έχουν παρακρατηθεί 460 ευρώ.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αργαλαστής τα χρήματα αυτά είναι από τις παρακρατήσεις. Μάλιστα το ποσό είναι αυξημένο, γιατί όπως παραδέχτηκε ο ίδιος καθυστέρησε να υπογράψει τις πληρωμές των αντιδημάρχων, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι παρακρατήσεις.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κ. Αγγέλη, «είναι αδύνατον να είναι τόσο πολλά τα χρήματα. Δηλαδή τι έπαιρνα κάθε μήνα, 2.000 ευρώ; Και εγώ γιατί δεν το ξέρω;», ενώ καταγγέλλει πως «ο δήμαρχος μάλιστα στη συνεδρίαση έκανε ότι δεν ήξερε τίποτα για την υπόθεση, όταν μαζί μου προσωπικά είχε μιλήσει πριν λίγο καιρό. Αλλά έλεγε ψέματα και σε μένα και σε όλους».

Στην ίδια συνεδρίαση το Σώμα απασχόλησε η λειτουργία του Φράγματος Παναγιώτικο, στο οποίο χθες μάλιστα έγινε η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία, καθώς πολλές από τις περιοχές της Αργαλαστής αντιμετωπίζουν πρόβλημα επάρκειας νερού την καλοκαιρινή περίοδο.

Πάντως το Σώμα συζήτησε και για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον ΧΥΤΑ Αργαλαστής και συγκεκριμένα το ζήτημα έλλειψης εγκατάστασης δικτύου συλλογής βιοαερίου και συστήματος πυρσού καύσης αλλά και ράμπας καθαρισμού των απορριμματοφόρων, με το δήμαρχο να επιρρίπτει ευθύνες στον ΦΟΔΣΑ και την αντιπολίτευση να αποδίδει από την πλευρά της τις ευθύνες στην δημοτική αρχή, καθώς όπως τόνισε ο κ. Διανελλάκης «το έργο ήταν και είναι του δήμου Αργαλαστής, ο ΦΟΔΣΑ πήρε να τον λειτουργήσει και διαπίστωσε τις ελλείψεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου