ΤΟΠΙΚΑ

Στοπ προσλήψεων στο Δ. Βόλου

στοπ-προσλήψεων-στο-δ-βόλου-851206

Σβήνει το… χαμόγελο για πολλούς συμπολίτες, οι οποίοι μέσα στον ορυμαγδό της οικονομικής κρίσης και της δημοσιονομικής λαίλαπας που επέφερε η προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχαν πληροφορηθεί πριν από δεκαπέντε μέρες ότι περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα διοριστέων και διορίζονται οσονούπω ως μόνιμοι υπάλληλοι στο Δήμο Βόλου. Για το λόγο αυτό άλλωστε είχαν κληθεί στις αρχές Μαΐου από τις αρμόδιες υπηρεσίες να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να προωθηθεί προς έκδοση η απόφαση διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης!!!
Τα άσχημα… μαντάτα έφθασαν χθες το μεσημέρι στο Δήμο Βόλου, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες πληροφορήθηκαν από την τράπεζα πληροφοριών ΟΤΑ και Επιχειρήσεων ΟΤΑ, τη «Δήμος ΝΕΤ», την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία «παύει να ισχύει η εξαίρεση των ΟΤΑ από την αναστολή των προσλήψεων του Νόμου 3833/10 για το έτος 2010».
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο το ΦΕΚ με την επίμαχη διάταξη κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη 19 Μαΐου, αλλά ωστόσο οι Δήμοι δεν είχαν ενημερωθεί. Το ΦΕΚ έχει ημερομηνία την ημέρα έκδοσής του, συνεπώς αναστέλλονται, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, οι προσλήψεις των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων που ανήκουν σε αυτούς από τις 19 Μαΐου 2010.
Στο ίδιο δελτίο σημειώνεται ακόμη ότι «όσοι ΟΤΑ είχαν προχωρήσει στην υπογραφή συμβάσεων με βάση αποτελέσματα προκηρύξεων πριν τις 19 Μαΐου, δεν έχουν κανένα πρόβλημα και οι συμβάσεις αυτές είναι νόμιμες. Αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού για το έτος 2010, είναι πλέον άκυρες. Επίσης αν δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις προηγούμενων διαγωνισμών, πρέπει να ακολουθηθούν τα οριζόμενα στο άρθρο 10 του Νόμου 3833/2010».
Μόνο στο Δήμο Βόλου από την αιφνιδιαστική αυτή τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών αναστέλλονται οι προσλήψεις 49 υπαλλήλων που είχαν πετύχει μέσω ΑΣΕΠ και οι οποίες θα είχαν πάρει σάρκα και οστά το αργότερο μέσα σε δύο μήνες από σήμερα. Ειδικότερα είχε βγει ο πίνακας διοριστέων και από τις 12 Μαΐου οι υπό διορισμό είχαν κληθεί να καταθέσουν μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών, μέχρι τις αρχές Ιουνίου, να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στο Δήμο προκειμένου να βγει η απόφαση διορισμού τους. Μάλιστα μέχρι χθες οι μισοί τουλάχιστον που επρόκειτο να διοριστούν είχαν προσέλθει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και είχαν  καταθέσει τα δικαιολογητικά τους, τα οποία τώρα, όπως όλα δείχνουν, θα μπουν στο… συρτάρι, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα. Εκτός από τις προσλήψεις των 49 υπαλλήλων στο Δήμο Βόλου, εκτιμάται ότι υπάρχει ένας αρκετά ακόμη σημαντικός αριθμός υπαλλήλων στους υπόλοιπους ΟΤΑ της Μαγνησίας, οι προσλήψεις των οποίων «παγώνουν» από τη συγκεκριμένη διάταξη νόμου.
Εκτός από τους 49 όμως που δεν διορίζονται το χαμόγελο «πάγωσε» και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, αφού οι περισσότερες υπηρεσίες περίμεναν τους νεοπροσληφθέντες προκειμένου να καλύψουν σημαντικές λειτουργικές τους ανάγκες, όπως η Διεύθυνση Καθαριότητας, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, η πολεοδομία κ.α.
Ειδικότερα οι 49 προσλήψεις που παγώνουν στο Δήμο Βόλου αφορούν στις παρακάτω ειδικότητες:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ
Μία θέση ΠΕ 1 Διοικητικού (αμιγώς Διοικητικός), μία θέση ΠΕ Οικονομικού – Λογιστικού (αμιγώς Οικονομικός ή Λογιστικός), μία θέση ΠΕ3 Πολιτικών Μηχανικών, μία θέση ΠΕ4 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, μία θέση ΠΕ11 Πληροφορικής.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ
Μία θέση ΤΕ 3 Πολιτικών Μηχανικών, μία θέση ΤΕ4 Μηχανολόγων ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ειδικότητας Μηχανολόγων Μηχανικών), μία θέση ΤΕ17 Λογιστικού (αμιγώς Λογιστικός), μία θέση ΤΕ19 Πληροφορικής (software) και μία θέση ΤΕ19 Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Συστημάτων (Ηardware)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
Μία θέση ΔΕ 1 Διοικητικού, επτά θέσεις ΔΕ24 Ηλεκτρολόγων, τρεις θέσεις ΔΕ28 Χειριστών Μηχανημάτων Εργων (αυτοκινούμενων σαρώθρων), δύο θέσεις ΔΕ28 Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (καλαθοφόρου οχήματος), πέντε θέσεις ΔΕ29 Οδηγών αυτοκινήτων (απορριμματοφόρων), μία θέση ΔΕ 30 Τεχνικών (υδραυλικός) και μία θέση ΔΕ 30 Τεχνικών (ψυκτικός).
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ
Δεκαεννιά θέσεις ΥΕ 16 Προσωπικού Καθαριότητας (εργατών καθαριότητας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου