ΤΟΠΙΚΑ

Καλύφθηκαν οι θέσεις των σταθμών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

καλύφθηκαν-οι-θέσεις-των-σταθμών-του-δ-791291

Υπερκαλύφθηκαν οι θέσεις φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ από την πρώτη κιόλας προχθεσινή μέρα ανάρτησης των αποτελεσμάτων του προγράμματος της Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Ούτε εκατό ούτε διακόσιες ούτε τριακόσιες αλλά περίπου 1000 οικογένειες πέρασαν προχθές το πρωί από το Μεταξουργείο, ενώ ωφελούμενοι είχαν κατασκηνώσει απ’ έξω από τις δύο τα ξημερώματα.

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Βλιώρας, ανέφερε ότι έγιναν τουλάχιστον 720 εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς, όμως δυστυχώς άλλες τόσες ωφελούμενες οικογένειες δεν μπόρεσαν να φιλοξενηθούν στις δομές παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός αύξησε τις θέσεις που παρέλαβε το 2014, οι οποίες ήταν 540.

Τα προβλήματα πάντως ήταν γνωστό ότι θα υπάρξουν από την αρχή, καθώς ο αριθμός των ωφελούμενων είναι δυσανάλογος σε σχέση με τη δυναμικότητα των σταθμών στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, φέτος δεν ορίστηκαν κριτήρια με βάση τη μοριοδότηση για τις εγγραφές, ενώ ο αριθμός των ωφελούμενων αυξήθηκε ιδιαίτερα αισθητά με το ΠΕΠ.

Από την πλευρά του ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ είπε ο κ. Βλιώρας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια -ανακάλεσε ακόμη και τις άδειες όλων των υπαλλήλων- και κατάφερε και εξυπηρέτησε το σύνολο των πολιτών, που απευθύνθηκαν στο Μεταξουργείο.

Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς καλύφθηκαν επίσης όλες οι θέσεις, οι οποίες πάντως ούτως ή άλλως είναι περιορισμένες, καθώς ανέρχονται στις 25.

Να επισημανθεί ότι η περίοδος των εγγραφών τρέχει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Εγγραφές γίνονται και στις αντίστοιχες δομές της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ όπου υπάρχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον όπως επίσης και σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Στο μεταξύ γονείς απ’ όλη την Ελλάδα σε επιστολή προς την ΕΕΤΑΑ διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σε ωφελούμενους που τηρούν και τους όρους και τις προϋποθέσεις και έχουν ξεκινήσει τη συγκέντρωση υπογραφών. «Ως ωφελούμενοι και επιλαχόντες γονείς του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» σας αποστέλλουμε τις ενστάσεις μας και τα προβλήματα που ήδη παρουσιάζονται.

Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων μένουν εκτός δομών 40.000 παιδιά! Υπάρχει άμεση ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης ώστε να καλυφθούν κενές θέσεις και να διασφαλιστούν οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Παράλληλα, λόγω αλλαγής τρόπου της χρηματοδότησης σε πολλές περιοχές δόθηκαν περισσότερα voucher από τις διαθέσιμες θέσεις και το αντίθετο. Ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ωφελούμενες χωρίς να υπάρχει δομή που μπορεί να τις εξυπηρετήσει, αλλά και πολλές κενές θέσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από επιλαχόντες. Αιτούμαστε την ανακατανομή των voucher σε γονείς που έπονται σε μοριοδότηση βάσει των κενών θέσεων στην περιοχή τους» αναφέρουν στην επιστολή οι γονείς και παρακαλούν για άμεσες ενέργειες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου