ΤΟΠΙΚΑ

Ο Εσταυρωμένος και η Διακονία κοντά στους πρόσφυγες στο ΜΟΖΑ

ο-εσταυρωμένος-και-η-διακονία-κοντά-στ-791769

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Βόλο και συγκεκριμένα στην περιοχή ΜΟΖΑ, όπου φιλοξενούνται 140 πρόσφυγες (άνδρες, γυναίκες και πολλά παιδιά).

Οι εθελοντές του Συλλόγου, που δραστηριοποιούνται στη «Διακονία» ετοίμασαν, μετέφεραν και παρέδωσαν στους υπηρεσιακούς παράγοντες του στρατού, που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας της δομής ΜΟΖΑ, πολλά αναγκαία είδη για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.

Ένα φορτηγάκι της Ιεράς Μητροπόλεως, γεμάτο από τα δώρα της Τοπικής Εκκλησίας, μετέφερε την νέα ανθρωπιστική βοήθεια στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων.

Την αποστολή συνόδευαν οκτώ εθελοντές με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. του «Ε» και υπεύθυνο της «Δ». Η υποδοχή ήταν θερμή και η συνεργασία με τους υπευθύνους στρατιωτικούς παράγοντες άψογη.

Με καλό συντονισμό και συνεργασία στήθηκαν οι μεγάλοι πάγκοι, όπου οι εθελοντές άπλωσαν τα είδη ρουχισμού (βρεφικά, παιδικά, γυναικεία και ανδρικά) προς διευκόλυνση των φιλοξενουμένων.

Οι πρόσφυγες, υπό την εποπτεία στρατιωτών, παρέλαβαν οι ίδιοι τα αναγκαία και με ευγνωμοσύνη και χαμόγελο ευχαριστούσαν τους συνεργάτες της Τοπικής Εκκλησίας για τα δώρα.

Επίσης, ο «Ε» και η «Δ», παρέδωσαν στους υπευθύνους του χώρου και πολλά άλλα είδη, όπως: είδη καθαριότητος, καινούργιες ανδρικές παντόφλες (για όλους τους άνδρες), πάνες βρεφικές και για αρρώστους, κ.α. Λίγο πριν αποχωρήσει η ομάδα των εθελοντών προσέφερε σ’ όλα τα παιδιά (50) σοκολάτες και μπάλες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου