ΤΟΠΙΚΑ

Μέσω ΕΣΠΑ η συνέχιση λειτουργίας των ΚΗΦΗ Βόλου, Αγριάς, Ν. Αγχιάλου

μέσω-εσπα-η-συνέχιση-λειτουργίας-των-κ-791859

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, και συγκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 2.α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» οι εξής πράξεις, συνολικού προϋπολογισμού 403.340,00 €:

  • «Συνέχιση Λειτουργίας ΚΗΦΗ Βόλου, Αγριάς, Νέας Αγχιάλου», προϋπολογισμού 314.340 € με δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας το ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και
  • «Συνέχιση Λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στη Θεσσαλία / Δήμος Τρικκαίων», προϋπολογισμού 89.000 € με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας τον Δήμο Τρικκαίων

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, η ένταξη των πράξεων στο Πρόγραμμα με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Όπως ανέφερε οκ. Κ. Αγοραστός: « Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει η χώρα η στήριξη των συνανθρώπων μας αποτελεί πράξη ύψιστης ευθύνης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μέσω της δράσης των ΚΗΦΗ παρέχονται υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο και ενισχύουμε στην πράξη δίκτυα κοινωνικής στήριξης»

Η χρηματοδότηση αφορά στην συνέχιση της λειτουργίας για ένα έτος των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), που παρέχουν υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Οι επωφελούμενοι των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων αναμένεται να ανέλθουν σε 100 άτομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου