ΤΟΠΙΚΑ

Σε ΑΕΙ –ΤΕΙ το 70% των μαθητών του κοινωνικού φροντιστηρίου Βόλου

σε-αει-τει-το-70-των-μαθητών-του-κοινωνι-792155

Το όνειρο της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έγινε πραγματικότητα για το 70% των υποψηφίων οι οποίοι ήταν μαθητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, καθώς από τους 45 περίπου υποψηφίους εισήχθησαν περισσότεροι από 30, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πολλοί υποψήφιοι εισήχθησαν σε Οικονομικές Σχολές, στη Νομική, στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας, στη Φιλολογία και αλλού, δίνοντας σάρκα και οστά στα όνειρα και τους στόχους τους.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κωνσταντίνος Παρίσης, εκπρόσωπος του κοινωνικού φροντιστηρίου, υπογραμμίζει ότι οι επιτυχίες των παιδιών γέμισαν με συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας τους γονείς και τους διδάσκοντες, οι οποίοι βρίσκονται ευθύς εξαρχής κοντά στους μαθητές τους, προκειμένου να τους προσφέρουν εθελοντικά τις απαραίτητες γνώσεις, καλύπτοντας παράλληλα τα κενά που ενδεχομένως υπάρχουν.

Το σύνηθες δυναμικό είναι 120 μαθητές σε ετήσια βάση, οι οποίοι προέρχονται από τις τρεις τάξεις του Λυκείου, και οικογένειες άπορες, με ετήσιο εισόδημα που κυμαίνεται από 4 έως 5.000 ευρώ. Τα παιδιά αυτά, υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα, διότι οι γονείς τους είναι κατά κανόνα άνεργοι.

Οι μεγάλες επιτυχές των φετινών πανελληνίων είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους εισαχθέντες και τους καθηγητές τους, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Παρίσης «βρισκόμαστε δίπλα τους κάθε στιγμή και ως καθηγητές και ως άτομα που τους καθοδηγούμε και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε, προκειμένου να διαχειριστούν το άγχος των εξετάσεων».

Ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου μετράει αισίως τέσσερα δημιουργικά χρόνια λειτουργίας και στόχος των εμπνευστών είναι να εδραιωθεί και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, προκειμένου να βοηθηθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός απόρων μαθητών Λυκείου.

Το ζητούμενο είναι η εντονότερη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και η προσθήκη και άλλων καθηγητών, οι οποίοι θα συνδράμουν τη συγκεκριμένη εθελοντική πρωτοβουλία. Μέχρι στιγμής διδάσκουν 45 καθηγητές αλλά υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε χημικούς, φυσικούς, μαθηματικούς και βιολόγους. Ο κ. Παρίσης τονίζει, κλείνοντας, ότι είναι πολύ σημαντικό η τοπική κοινωνία να γνωρίσει τη συγκεκριμένη δομή και να συνδράμει την προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου να μακροημερεύσει.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου