ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες μετά το Πάσχα αναλαμβάνει ο Κ. Καραμανλής

πρωτοβουλίες-μετά-το-πάσχα-αναλαμβάν-851206

Την εβδομάδα των Παθών αναμένουν εναγωνίως στο Μαξίμου ευελπιστώντας ότι το κλίμα των ημερών και η τιμή του… οβελία θα εξοβελίσουν τις τιμές των ομολόγων και θα συμβάλουν για να ξεχαστούν -έστω και πρόσκαιρα- οι σκανδαλώδεις αμαρτίες της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Κ. Καραμανλή αμέσως μετά το Πάσχα, που θα ξεκινήσουν με την «αποκαθήλωση» κάποιων αμαρτωλών διοικήσεων των Ταμείων, αλλά κανείς δεν προδικάζει το πού θα καταλήξουν.
Προς το παρόν πάντως η κυβέρνηση, δέσμια των δικών της επιλογών και πρακτικών, αντιδρά μόνο με τη λογική του «παρελθέτω απ εμού το ποτήριον τούτο», με τον Ευαγ. Αντώναρο να δηλώνει χθες ότι «δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να γνωρίζει τι αγοράζουν τα Ταμεία, ούτε να ερευνά τη διαδρομή των ομολόγων».
Στην ίδια τακτική ακολούθησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και για την υπόθεση που αφορά την ύποπτη διαδρομή 17 δομημένων ομολόγων, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, τα οποία αγοράστηκαν την τελευταία διετία από 24 ασφαλιστικά ταμεία. «Οι αποφάσεις των ταμείων», είπε ο κ. Αντώναρος, «λαμβάνονται αυτόνομα και ανεξάρτητα, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία» και πως σύμφωνα με αυτή «δεν υπάρχει αρμοδιότητα του υπουργείου Απασχόλησης στον έλεγχο της αγοράς ομολόγων». Αναφορικά με την αγορά που έκανε το Ταμείο Προσωπικού της ΕΡΤ στις 14 Μαρτίου (αφού δηλαδή είχε ήδη ξεσπάσει το σκάνδαλο του ΤΕΑΔΥ) υποστήριξε ότι «μέχρι την ημέρα που ανακοινώθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς η απαγόρευση αγοράς ομολόγων, κάθε πράξη είναι νόμιμη», προσθέτοντας πως «ευθύνη της κυβέρνησης είναι ο έλεγχος της νομιμότητας και όχι της σκοπιμότητας των αγορών».

Ερευνα
Σε ό,τι αφορά στη δήλωση του Αγ. Σημαιοφορίδη ότι ο Σ. Τσιτουρίδης ήταν απόλυτα ενήμερος για τις αγορές του ΤΕΑΔΥ, ο κ. Αντώναρος αρνήθηκε να τις σχολιάσει, λέγοντας πως «η εμπλοκή του εν λόγω προσώπου αποτελεί αντικείμενο δικαστικής έρευνας».
Τέλος, συνεχίζοντας την τακτική του συμψηφισμού που επιχειρείται συστηματικά τις τελευταίες ημέρες κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να απολογηθεί «για το πού πήγαν τα 2 δισ. ευρώ των Ταμείων, τα οποία εξαφανίστηκαν στο όνομα παιχνιδιών στο χρηματιστήριο».

Α. Σπηλιωτόπουλος
Σαφέστατες αιχμές κατά της επικοινωνιακής πολιτικής του Μαξίμου και προσωπικά κατά του Θ. Ρουσόπουλου άφησε χθες ο Αρης Σπηλιωτόπουλος υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ένα επιτελείο το οποίο να χειρίζεται με συνέχεια, με συνέπεια, με συγκεκριμένες κινήσεις και με στρατηγική την όποια μικρή ή μεγαλύτερη κρίση». Ο βουλευτής Ν.Δ., μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», τόνισε ακόμη ότι «υπάρχει πικρία και απογοήτευση στους Νεοδημοκράτες που θα ήθελαν να βλέπουν άλλους αριθμούς και τα πάντα να δουλεύουν σωστά».
Αυτό που εισπράττουν οι Νεοδημοκράτες, πρόσθεσε, είναι ότι «εδώ κάτι έγινε», αλλά παρά «την πρόθεση του πρωθυπουργού να μη συμβιβαστεί με τη διαφθορά, επικοινωνιακά δεν έχουμε καταφέρει να καταδείξουμε τη διαφορά μας με τις προηγούμενες νοοτροπίες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου