ΤΟΠΙΚΑ

Πετυχημένη άσκηση πυρόσβεσης

πετυχημένη-άσκηση-πυρόσβεσης-436265

Ασκηση-εκπαίδευση στο λόφο της Γορίτσας σε θέματα δασικών πυρκαγιών και δασοπυρόσβεσης πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα μετά από πρωτοβουλία της διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας.

Στην άσκηση κλήθηκαν να συμμετέχουν οι εθελοντικές ομάδες που είναι εντεταγμένες στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, μέσω του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας.

Στο λόγο της Γορίτσας συγκεντρώθηκαν περίπου 50 μέλη εθελοντικών οργανώσεων, ενώ παρόντες ήταν ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Μαγνησίας Χαρ. Τσαμπάζης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας Πύραρχος Νικ. Λαθύρης, ο υποδιοικητής Αντιπύραρχος Νικ. Μιχαλάκης και στελέχη-αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαθύρη έγινε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε θέματα δασικών πυρκαγιών στο περιαστικό δάσος της Γορίτσας και τονίστηκε από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η σημαντική συμβολή των εθελοντικών ομάδων και των ενεργών πολιτών γενικότερα στην προσπάθεια που καταβάλλει η υπηρεσία ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από την 1η Μαΐου, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και των επιπτώσεων τόσο στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στις περιουσίες πολιτών.

Μεταξύ των εθελοντικών ομάδων στην άσκηση συμμετείχε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας. Η άσκηση περιελάμβανε την απαραίτητη θεωρία, χρήση υλικών πυρόσβεσης και ρίψεις νερού και η ομάδα συμμετείχε με 27 μέλη της.

Εύφλεκτη… προεκλογική περίοδος

Ακρως εύφλεκτες συνθήκες για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις δημιουργούν οι προεκλογικές περίοδοι, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία οι περισσότερες και κυρίως μεγαλύτερες πυρκαγιές εκδηλώνονται το χρονικό διάστημα πριν από τις εκλογές. Η εμπειρία δείχνει ότι προεκλογικά οι μηχανισμοί της πολιτικής προστασίας των δήμων χαλαρώνουν και οι προσδοκίες καταπατητών αναπτερώνονται…

Με αυτή την επισήμανση το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας καλεί τον πρόεδρο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων να συζητήσει με τους δημάρχους, στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ, το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου