ΤΟΠΙΚΑ

Στην Εισαγγελία το πόρισμα της ΕΔΕ για το ταμειακό έλλειμμα

στην-εισαγγελία-το-πόρισμα-της-εδε-για-792794

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η Ενορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση ταμειακού ελλείμματος ύψους 270.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία στο δήμο Βόλου.

Το πόρισμα της ΕΔΕ διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή μετά το πέρας της προθεσμίας για τις απολογίες των εμπλεκόμενων.

Στο διάστημα των πέντε ημερών που είχε δοθεί έγινε μόνο η μία απολογία. Ο πρώην ταμίας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση θα καταθέσει την απολογία του στη Δικαιοσύνη όπου και θα προσφύγει όπως έχει δικαίωμα να πράξει.

Ο δεύτερος υπάλληλος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να παραδέχτηκε την εμπλοκή του. Ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα τα έδινε πίσω και ότι κάποια στιγμή χρειάστηκε οικονομική ενίσχυση και είχε διευκόλυνση. Το ποσό των χρημάτων σύμφωνα με πληροφορίες προσδιορίζεται γύρω στις 30.000 ευρώ.

Η ομάδα πλειοψηφίας του δήμου Βόλου αναμένεται να συνεδριάσει το προσεχές διάστημα για τις πειθαρχικές ποινές που ο Νόμος επιβάλλει.

Εντός των επόμενων δέκα ημερών που θα γίνει η συνεδρίαση θα εξεταστεί παράλληλα αν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες και για άλλο υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Για όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου που αναμένεται να συνεδριάσει πιθανότατα στις 5 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος αποκαλύφθηκε στις 6 Ιουνίου από το δήμαρχο Βόλου Θάνο Θεοδώρου στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Στην Εισαγγελία Βόλου, έχει ήδη κατατεθεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που εντόπισαν έλλειμμα από τα δημοτικά ταμεία.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου