ΤΟΠΙΚΑ

Βρέθηκε ο φοίνικας που εκριζώθηκε από τα Αστέρια Αγριάς

βρέθηκε-ο-φοίνικας-που-εκριζώθηκε-από-794565

Στο ελικοδρόμιο της Νέας Ιωνίας μεταφυτεύθηκε ο φοίνικας που εκριζώθηκε από το πάρκο στην περιοχή Αστέρια Αγριάς την περασμένη Πέμπτη σε κλίμα έντασης, συγκρούσεων, προσαγωγών και συλλήψεων.

Οι κάτοικοι της περιοχής, που τον φύτεψαν στο πάρκο το 2001 όπως και άλλα θαμνώδη φυτά και συνήθιζαν να τον στολίζουν τα Χριστούγεννα με λαμπιόνια, τον αναζητούσαν όλες αυτές τις ημέρες και τελικά τον εντόπισαν.

«Τον πήραν από εδώ και τον έβαλαν στη Νέα Ιωνία εντελώς αυθαίρετα. Την Κυριακή εντοπίσαμε το σημείο στο ελικοδρόμιο» δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Κώστας Θεοδοσόπουλος.

Οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα πικραμένοι. «Να δούμε φέτος τι θα στολίσουμε και πως θα φωτίσουμε το πάρκο μας» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Οι κάτοικοι της περιοχής καθώς και περιβαλλοντολόγοι αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή για τη μεταφύτευση. «Μας υποσχέθηκαν ότι θα τον φέρουν πάλι εδώ. Αν είναι ακόμη ζωντανός, θα μεταφυτευθεί εκ νέου ή θα βάλουν άλλο φυτό. Ας κοιτάξουν άλλα πάρκα και ας αφήσουν αυτό εδώ να το φροντίζουμε μόνοι, όπως κάναμε εδώ και τόσα χρόνια από το 1976» συμπλήρωσε.

Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι ο δήμος Βόλου καταστρέφει ολοσχερώς το πάρκο. «Εχουμε κλάψει γι’ αυτό. Είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα γίνουν επιπρόσθετες ζημιές πέρα από τα κλαδέματα, αλλά τα έχουν ρημάξει όλα. Τώρα αμφιβάλλουμε αν θα παραμείνουν και τα άλλα δύο δέντρα, η βρύση, ο διακοσμητικός βράχος. Το πάρκο θα εξαφανιστεί από το χάρτη» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη που έγινε η εκρίζωση υπήρξε μεγάλη ένταση. Στο πάρκο στα Αστέρια υπήρχε σκηνικό πολέμου. Κάτοικοι και μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας έστησαν ανθρώπινη αλυσίδα για να μη ξεριζωθεί ο φοίνικας.

Ακολούθησε ένταση και τελικώς η Αστυνομία οδήγησε «σηκωτούς» στο Τμήμα διαμαρτυρόμενους κατοίκους αλλά και τον αντιδήμαρχο δημοτικών ενοτήτων Απ. Μαλαματίνη.

Στο μεταξύ, τα συνεργεία του δήμου Βόλου συνεχίζουν να δουλεύουν για την κατασκευή του αντλιοστασίου Α4 για την αποχέτευση Αγριάς.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις. Ο κ. Θεοδοσόπουλος είπε ότι η συνέλευση των κατοίκων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Σήμερα ή αύριο θα κατατεθούν μηνύσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου