ΤΟΠΙΚΑ

Περιπολίες πυρασφάλειας μετά τον εσπερινό από ιερέα της Μηλίνας

περιπολίες-πυρασφάλειας-μετά-τον-εσπ-794893

Πιστός στις επάλξεις της διακονίας και της προστασίας του περιβάλλοντος παραμένει ο π. Στυλιανός Τσιρέμπολος, εφημέριος της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Μηλίνας, ο οποίος πρωτοστατεί στις περιπολίες πυρασφάλειας που πραγματοποιούνται από εθελοντές της περιοχής, προκειμένου να αποτραπεί κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο.

Μετά την τέλεση του Εσπερινού, ο π. Στυλιανός ενώνει τις δυνάμεις του με τους εθελοντές της περιοχής, πραγματοποιώντας βραδινές περιπολίες με το πυροσβεστικό όχημα που διαθέτει ο ναός και είναι δωρεά προς την ενορία, προκειμένου να ενισχυθεί το πολύπλευρο έργο που αναπτύσσεται. Ο π. Στυλιανός διακονεί δεκαέξι χρόνια στη συγκεκριμένη ενορία ως ιερέας, ενώ όπως αναφέρει «όλα αυτά τα χρόνια υλοποιούνται εθελοντικές προσπάθειες στον τομέα της πυροπροστασίας. Ξεκινάμε μετά το Πάσχα τις περιπολίες, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε βράδυ. Υπάρχει διαρκής επαγρύπνηση και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική».

Ο ίδιος οδηγεί κατά κανόνα το πυροσβεστικό όχημα του ναού, ενώ παράλληλα, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους πάντες πάνω σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από κηρύγματα, ομιλίες, αλλά και την καθημερινή συναναστροφή του με τους ενορίτες, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους αντιμετωπίζει ως μέλη της οικογένειάς του.

Οι εθελοντές αναλαμβάνουν εκ των ενόντων τη συντήρηση του οχήματος, συνδράμοντας με όλες τους τις δυνάμεις μια σημαντική προσπάθεια, που έχει ως στόχο το κοινό καλό.

Ο π. Στυλιανός είχε αναπτύξει ανάλογες εθελοντικές πρωτοβουλίες πριν ακόμη χειροτονηθεί, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαία η συνδρομή όλων για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποτροπή κάθε δυσάρεστου ενδεχόμενου.

Παράλληλα, ο εφημέριος του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας πρωτοστατεί και σε δραστηριότητες εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ η τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί, καλύπτει τις ανάγκες δεκάδων ανθρώπων, όχι μόνο σε τοπική, αλλά και σε ευρύτερη βάση, καθώς συγκεντρώνονται περί τις 80 φιάλες κάθε χρόνο.

Στο μεταξύ, ο π. Στυλιανός συνεχίζει με την ίδια πάντα αφοσίωση το πνευματικό και ευρύτερα κοινωνικό του έργο, ενημερώνοντας διαρκώς την τοπική κοινωνία, αλλά και τους επισκέπτες, για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι έργο συλλογικό και απαιτεί τη συνδρομή όλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου