ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωσαν 6 τόνους καπάκια για καλό σκοπό

συγκέντρωσαν-6-τόνους-καπάκια-για-καλό-794970

Περισσότεροι από έξι τόνοι καπάκια είναι ο απολογισμός της σημαντικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και της Λέσχης ειδικών δυνάμεων Βόλου, με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρίες.

Η παραπάνω συνεργασία μετράει αισίως τρία χρόνια και συνεχίζεται με συντονισμένες συλλογικές προσπάθειες, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και ταυτόχρονα την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Σωματείου «Ιππόκαμπος» Πέτρος Μπέλλος, επισημαίνει ότι η πολυεπίπεδη συνεργασία με τη Λέσχη ειδικών δυνάμεων Βόλου, περικλείει παράλληλα την πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία για τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται, τα οφέλη που προκύπτουν από τη συλλογή πλαστικών καπακιών, τη σημασία της ανακύκλωσης και ταυτόχρονα, της προστασίας του περιβάλλοντος.

Παράλληλα ο κ. Μπέλλος αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τη Λέσχη ειδικών δυνάμεων, διότι διευρύνεται διαρκώς το πεδίο δράσης σε Συλλόγους, σε Σωματεία και σε σχολεία, συνδράμουν αποτελεσματικά την προσπάθεια μεταφοράς των καπακιών και παράλληλα την πρόσβαση των ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα, μέσω του προγράμματος Sea Track που λειτουργεί στην ακτή του Αναύρου.

Η συνεργασία θα διευρυνθεί και προς άλλες κατευθύνσεις που βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρίες. «Θέλουμε να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις για την καθημερινότητα και τη βελτίωση της προσβασιμότητας προς όφελος των ατόμων με κινητική αναπηρία και θα συνεχίσουμε τις ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία για τη συλλογή των καπακιών, την ανακύκλωση. Φυσικά θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα νεαρά παιδιά, για να γνωρίσουν την αναπηρία, προκειμένου το «διαφορετικό» να γίνει προσιτό», επισημαίνει ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου».

Τα βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί μέσω της παραπάνω συνεργασίας, είναι σημαντικά και υλοποιούνται χάρη στη συνδρομή, «σχολείων, Συλλόγων, ιδιωτών, εργαζομένων σε διάφορους τομείς, αλλά και φορέων όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, οι εργαζόμενοι, αλλά και συμπολίτες μας. Ολοι αυτοί συνδράμουν την προσπάθεια», επισημαίνει ο κ. Μπέλλος.

Βασικός στόχος του «Ιππόκαμπου» είναι να επιτευχθεί στην πράξη η ισότιμη κοινωνική συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες, η βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη, και παράλληλα η ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης, με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, των μαθητών αλλά και των ενηλίκων, προκειμένου να τεθεί σε νέες βάσεις και κάτω από διαφορετικό πρίσμα η συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου