ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση σε καθηγήτρια του Βόλου για διασπορά ψευδών ειδήσεων

μήνυση-σε-καθηγήτρια-του-βόλου-για-δια-797255

Στο επίκεντρο αστυνομικών και εισαγγελικών ερευνών καθηγήτρια στο Βόλο, η οποία κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω internet. Για την υπόθεση έχει λάβει γνώση ακόμη και το υπουργείο Παιδείας, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει ή έχει ήδη ξεκινήσει ένορκη διοικητική εξέταση από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε βάρος της καθηγήτριας η οποία εμφανίζεται ως υπεύθυνη σύνταξης σε ιστοσελίδα στην οποία φιλοξενούνται άρθρα για που αναλύουν λόγους για τους οποίους οι γονείς δεν πρέπει να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, για την κλιματική αλλαγή ακόμη και τους ψεκασμούς, πολίτης κατέθεσε μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η μήνυση αφορά κυρίως το κομμάτι των εμβολιασμών, με το μηνυτή να καταθέτει την αναφορά του εις βάρος της καθηγήτριας που υπογράφει ως «συγγραφέας, αναλύτρια και ακτιβίστρια» στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατύ Ημαθίας.

Πηγές αναφέρουν ότι η μήνυση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας και ότι τέθηκε σε γνώση και του υπουργείου Παιδείας, δεδομένου ότι πρόκειται για εκπαιδευτική λειτουργό και τυχόν εμπλοκή της σε ποινική υπόθεση επισύρει και διοικητικές κυρώσεις.

Η καθηγήτρια κατηγορείται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω internet», υπόθεση που ήδη διερευνάται από τις αρχές.

Στο ιστολόγιο φιλοξενούνται δεκάδες άρθρα και σχόλια κατά των εμβολιασμών στα παιδιά, μεταξύ των οποίων και έρευνα, βάσει της οποίας «οι εμβολιασμοί βάζουν παράσιτα στα παιδιά μας» και ότι ορισμένα εμβόλια είναι υπεύθυνα ακόμη και για εκδήλωση συγκεκριμένων επιδημιών.

Η υπόθεση όπως είναι φυσικό αναμένεται να απασχολήσει και τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, στην οποία υπάγεται η συγκεκριμένη καθηγήτρια του Βόλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσει ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν τυχόν ευθύνες και σε κάθε περίπτωση το πόρισμα θα συμπληρώσει το φάκελο της υπόθεσης που βρίσκεται ήδη στα χέρια των δικαστικών αρχών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου