ΤΟΠΙΚΑ

Καταβάλλεται η 14η δόση της κάρτας σίτισης την Τετάρτη

καταβάλλεται-η-14η-δόση-της-κάρτας-σίτισ-797599

Την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Αυγούστου, θα καταβληθεί η 14η δόση της κάρτας σίτισης. Οπως τονίζεται στη σχετική απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, οι δικαιούχοι θα ανέλθουν στα 120.921 άτομα, ενώ η δαπάνη θα φτάσει στα 13.604.410 ευρώ.

Διαπιστώνεται ότι, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη, 13η καταβολή των ποσών που πιστώνονται στη σχετική κάρτα αλληλεγγύης (70 – 220 ευρώ ανά περίπτωση), οι δικαιούχοι έχουν μειωθεί κατά 27.123 άτομα και αντίστοιχα η δαπάνη είναι μειωμένη κατά 3.050.570 ευρώ.

Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους δικαιούχους, εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 δήμους σε όλη τη χώρα και έτσι δεν δικαιούνται πλέον, κάρτα σίτισης.

Στην περιοχή μας συνολικά 2.842 δικαιούχοι σε Βόλο, Ν. Ιωνία και στις υπόλοιπες ενότητες του δήμου Βόλου, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης του υπουργείου Εργασίας και χρησιμοποιούν τις κάρτες αλληλεγγύης με τις οποίες μπορούν να αγοράζουν τρόφιμα μέχρι το ποσό των 70 ευρώ κάθε μήνα, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Η κάρτα Αλληλεγγύης φέρει μαγνητική πίστα και chip, λειτουργεί ως προπληρωμένη κάρτα έως το όριο του εκάστοτε υπολοίπου της κάρτας, το οποίο προκύπτει με βάση τις μηνιαίες πιστώσεις από το Υπουργείο αφαιρουμένων των συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί από τον κάτοχο της. Η κάρτα Αλληλεγγύης χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους Δικαιούχους, με τη χρήση Μυστικού Προσωπικού Αριθμού (PIN) σε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα οι οποίες διατηρούν Σύμβαση Αποδοχής Καρτών με οποιαδήποτε τράπεζα και πρόκειται είτε για καταστήματα τροφίμων, είτε για μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και delicatessen, παντοπωλεία και super markets, φούρνοι – αρτοποιεία και ψιλικατζίδικα – γαλακτοπωλεία.

Πιστώνεται εξάλλου σε μηνιαία βάση με το ποσό που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου