ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για μετατόπιση περιπτέρων από το κέντρο του Βόλου

πράσινο-φως-για-μετατόπιση-περιπτέρω-797690

Πράσινο φως για τη μετατόπιση και των δύο τελευταίων περιπτέρων που φαίνεται να εμποδίζουν την απρόσκοπτη κίνηση πεζών και ατόμων με αναπηρίες στο κέντρο του Βόλου, άναψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με απόφαση που ανάρτησε χθες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ απέρριψε την προσφυγή δύο περιπτερούχων και της Ενωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Νομού Μαγνησίας που ζητούσαν να μην απομακρυνθούν τα δύο περίπτερα από τις οδούς Ελ. Βενιζέλου και Ερμού και Ιάσονος και Ιωλκού.

Στο δήμο Βόλου έχει ξεκινήσει πρόγραμμα απομάκρυνσης των κενωθέντων περιπτέρων ή μετατόπισης των ενεργών από πεζοδρόμια σε κεντρικές οδούς προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση πεζών και ατόμων με αναπηρία.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής βιώσιμης κινητικότητας του δήμου Βόλου το περίπτερο στην οδό Ιωλκού και Ερμού «εμποδίζει σοβαρά την ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών ενώ είναι αδύνατη η διέλευση ΑμεΑ ή μητέρων με καρότσι. Η διέλευση των πεζών πραγματοποιείται με δυσκολία μέσω διαδρόμου που δεν υπερβαίνει τα 75 εκατοστά». Στην άποψη συνηγορεί και το Τμήμα Τροχαίας Βόλου. Προτάθηκε μάλιστα η μετατόπιση του περιπτέρου από το συγκεκριμένο σημείο στη συμβολή των οδών Αντωνοπούλου και Γαλλίας.

Αντίστοιχη απόφαση είχε εκδοθεί και για το περίπτερο στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Ιωλκού με το δήμο να προτείνει χωροθέτησή του σε νέο σημείο στη συμβολή των οδών Αργοναυτών με Κουταρέλια.

Οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να συναινέσουν και προσέφυγαν κατά της απόφασης του δήμου Βόλου στην Αποκεντρωμένη Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας, ζητώντας αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

Ωστόσο με απόφασή της η περιφέρεια απέρριψε τη διπλή προσφυγή βασιζόμενη τόσο στα έγγραφα του δήμου Βόλου, όσο και στη γνώμη του Τμήματος Τροχαίας, βάσει των οποίων τα δύο περίπτερα εμποδίζουν την ομαλή διέλευση πεζών, οι οποίοι αναγκάζονται να κατεβαίνουν κάτω από το πεζοδρόμιο σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας για να περάσουν από το σημείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου