ΤΟΠΙΚΑ

Αύριο τα ασφαλιστικά κατοίκων της Πορταριάς κατά της ΔΕΥΑΜΒ

αύριο-τα-ασφαλιστικά-κατοίκων-της-πορ-798160

Για αύριο, Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, έχει προσδιοριστεί η συζήτηση επί της προσωρινής διαταγής που ζητούν κάτοικοι της Πορταριάς, που έχουν προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ για τις κλειστές βρύσες στο χωριό.

Το αίτημα υπογράφουν 64 κάτοικοι της περιοχής που κινούνται εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ. Οι κάτοικοι κατέθεσαν επίσης αίτημα προς την επιχείρηση προκειμένου να απαντήσει επίσημα και εγγράφως πόσες και ποιες βρύσες έχουν κλείσει στην Πορταριά, γιατί όπως αναφέρουν δεν υπάρχει σαφής εικόνα.

Σύμφωνα με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κάτοικοι της Πορταριάς, η ΔΕΥΑΜΒ, δεν προχωρά σε σωστές δειγματοληψίες για να διαπιστώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού. Επίσης υποστηρίζουν ότι η ΔΕΥΑΜΒ παραπλανεί ότι το δίκτυο της δημοτικής ενότητας Πορταριάς δεν είναι ενιαίο κι ότι η απολύμανση είναι υποχρεωτική. Οι ίδιοι αντιδρούν και στον τρόπο απολύμανσης του νερού, ενώ μιλούν για αυθαίρετο κλείσιμο των βρυσών και ζητούν αφενός να ανοίξουν οι βρύσες που έκλεισαν από συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ, αφετέρου να σταματήσει η χλωρίωση και να γίνει καθαρισμός των εγκαταστάσεων ύδρευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου