ΤΟΠΙΚΑ

Δώρο ζωής σε 52χρονο Βολιώτη

δώρο-ζωής-σε-52χρονο-βολιώτη-798671

Δώρο ζωής σε έναν Βολιώτη που έγινε λήπτης νεφρού και πλέον ατενίζει με άλλη αισιοδοξία τη ζωή.

Μία 56χρονη εγκεφαλικά νεκρή που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Αθήνας χάρισε ζωή με το θάνατό της σε 52χρονο, Βολιώτη ενεργό μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Νεφροπαθών αλλά και σε άλλους ασθενείς, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου.

Οι συγγενείς της 56χρονης δώρισαν τα όργανά της, τους δύο νεφρούς, το ήπαρ και τους πνεύμονες σε συνανθρώπους μας οι οποίοι βρίσκονταν στη λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ο 52χρονος Βολιώτης ο οποίος είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση και στο παρελθόν ωστόσο το μόσχευμα δεν ανταποκρίθηκε και έτσι υποχρεώθηκε και πάλι σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα άκουσε το ευχάριστο νέο για τη δωρεά ζωής με μεγάλη ανακούφιση.

Ετσι το Σάββατο το απόγευμα υποβλήθηκε σε εγχείρηση μεταμόσχευσης του ενός νεφρού της 56χρονης δότριας, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τους γιατρούς που παρακολουθούν την πορεία της υγείας του, ο οργανισμός του ανταποκρίνεται πολύ θετικά.

Οπως έγινε γνωστό ο άλλος νεφρός και το ήπαρ πήγαν σε λήπτες στο Λαϊκό, ενώ οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στη Γερμανία όπου υπήρχε συμβατός λήπτης.

Η μεγάλη προσφορά ζωής… από την οικογένεια της 56χρονης όπως ήταν φυσικό προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση στον τοπικό Σύλλογο Νεφροπαθών «Αγιοι Ανάργυροι».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Γιαννακός, εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την ικανοποίησή του καθώς είναι η τρίτη μεταμόσχευση που γίνεται μέσα στο 2016 στο νομό Μαγνησίας, τονίζοντας ιδιαίτερα την σπουδαιότητα της πράξης και αναφέροντας ότι «θα ήταν ευχής έργο» να υπάρξουν και άλλοι μιμητές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν 160 αιμοκαθαρόμενοι στο Νοσοκομείο του Βόλου και άλλοι 20 που κάνουν θεραπεία στο σπίτι τους. Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι ανάγκες για περισσότερα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καθώς αυξάνονται και οι νεφροπαθείς.

Σύμφωνα με το σύλλογο Νεφροπαθών Μαγνησίας οι νεφροπαθείς που έχουν κάνει μεταμόσχευση και έχασαν το μόσχευμα, σε περίπτωση που προκύψει δωρεά έχουν το προβάδισμα για να λάβουν εκ νέου το μόσχευμα σε σχέση με τους υπόλοιπους, ενώ περίπου 65-70 είναι οι νεφροπαθείς από τη Μαγνησία που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ένα μόσχευμα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου