ΤΟΠΙΚΑ

Κρουαζιέρα γνωριμίας και στήριξης του Χρόνη Χλίτσιου

κρουαζιέρα-γνωριμίας-και-στήριξης-το-799288

16 Ιουλίου 2016. Ο Βολιώτης αθλητής Χρόνης Χλίτσιος, καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατάδυση με σκανταλόπετρα, στο ίδιο ακριβώς σημείο στην Κάρπαθο όπου είχε βουτήξει ο θρυλικός σφουγγαράς Στάθης Χατζής από τη Σύμη το 1913 για να βρει την άγκυρα του ιταλικού θωρηκτού Regina Margerita που είχε χαθεί στο βυθό. Μετά από 103 χρόνια, το ρεκόρ βρίσκεται πλέον στα χέρια του Βολιώτη αθλητή, ο οποίος βούτηξε σε βάθος 80,7 μέτρων με χρόνο δύο λεπτά και είκοσι οκτώ δευτερόλεπτα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η επιτυχία του Χρόνη Χλίτσιου, κάνει το γύρο της Ελλάδας και ταξιδεύει και εκτός συνόρων. Ο μεγάλος Βολιώτης αθλητής καταδύσεων, στρέφει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και η επιτυχία του γίνεται αντικείμενο συζήτησης. Στο διάστημα του ενός μήνα που μεσολαβεί, πολύς κόσμος σπεύδει να πλησιάσει το Χρόνη Χλίτσιο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν… φωτιά και ολοένα και περισσότεροι επιχειρούν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Δεν είναι μόνο το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε. Η είδηση της προσπάθειας που θα κάνει σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα για την κατάρριψη και του παγκοσμίου ρεκόρ κατάδυσης με σκανταλόπετρα, προκαλεί ενδιαφέρον και συγκίνηση.

Η βουτιά για το παγκόσμιο ρεκόρ θα γίνει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Ο Χρόνης Χλίτσιος θα βουτήξει από την Αργώ, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ δήμου Νοτίου Πηλίου και δήμου Σκιάθου, προσπάθεια που αναμένεται να προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον τόσο σε αθλητικό επίπεδο όσο και για το βαθύ συμβολισμό που εμπεριέχει: ο αρχαίος τρόπος κατάδυσης από την Αργώ, στην πατρίδα του Ιάσονα και των Αργοναυτών του.

«Πολύς κόσμος άρχισε να επικοινωνεί μαζί μου μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δείχνει ενδιαφέρον για την προσπάθειά μου», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Χλίτσιος.

Σε μία κίνηση γνωριμίας με όλους όσοι δείχνουν ενδιαφέρον και θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται, ο Χρόνης Χλίτσιος και η Apnea Team του διοργανώνουν νυχτερινή κρουαζιέρα στον Παγασητικό. Κάνουν ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις για μια κρουαζιέρα στο απέραντο γαλάζιο του Παγασητικού, όπου σε λίγες ημέρες θα γίνει και η απόπειρα κατάρριψης του παγκόσμιου ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης με σκανταλόπετρα.

Το πλοίο θα σηκώσει άγκυρα την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ από την Αγριά και α ταξιδέψει στον Παγασητικό. Στη διάρκεια του ταξιδιού, ο Βολιώτης αθλητής θα έχει τη δυνατότητα να γνωριστεί από κοντά με όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθειά του. Ο κόσμος θα έχει επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσει την Apnea Team του Χρόνη Χλίτσιου, τον προπονητή του Βαγγέλη Ζιάκα, τον υπεύθυνο δυτών ασφαλείας Δημήτρη Μαραγκό, τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, Γ. Χιωτάκη και το χορηγό της προσπάθειάς του, Παύλο Πάνο.

Θα υπάρχει ζωντανή μουσική με τον Γιώργο Πάγκαλο και την Αϊντα και ποτό. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 15 ευρώ μαζί με ποτό και για ανήλικους στα 12 ευρώ. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τη μεγάλη προσπάθεια της 11ης Σεπτεμβρίου.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, η Αργώ θα σταματήσει στο πιο βαθύ σημείο του Παγασητικού, ανάμεσα στη Σκιάθο και το Νότιο Πήλιο. Από την αρχαία πεντηκόντορο, ο Χρόνης Χλίτσιος θα κάνει ελεύθερη κατάδυση με σκανταλόπετρα με μια ανάσα με στόχο τα 107 μέτρα βάθος και την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ ανδρών.

Η προσπάθεια θα είναι διπλή, καθώς βουτιά για το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών στα 71 μέτρα βάθος θα κάνει και η Ελληνοβελγίδα Jenna Απόκοτος, που είχε συμμετέχει και στην προσπάθεια που έγινε προ ενός μηνός στην Κάρπαθο.

Η επιτυχία της Καρπάθου έχει δώσει στο Χρόνη Χλίτσιο τη δύναμη που χρειάζεται για τη νέα του προσπάθεια, η αντίστροφη μέτρηση για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου