ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις για την περικοπή επικουρικών συντάξεων

αντιδράσεις-για-την-περικοπή-επικουρ-800776

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στα μέλη του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας η περικοπή των επικουρικών συντάξεων, την οποία χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική, τονίζοντας παράλληλα ότι οι κυβερνώντες «παραβιάζουν τις γενικές αρχές του δικαίου της κοινωνικής ασφάλισης».

Σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος Σύλλογος, αναφέρεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των διατάξεων του νόμου 4387/2016 και των Υπουργικών Αποφάσεων, με τις οποίες κυρίως εισάγεται η περικοπή των Επικουρικών Συντάξεων την περίπτωση που μετά τον επανυπολογισμό τους, το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης υπερβαίνει το ποσό των 1.300 ευρώ, μεικτά.

Οπως επισημαίνεται, εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση «με αποφάσεις του 2015 έχουν κριθεί αντισυνταγματικές τόσο οι μειώσεις των κυρίων όσο και των επικουρικών συντάξεων, που έγιναν με τους νόμους 4051 και 4093 του 2012».

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι για τις μειώσεις των συντάξεων με το νόμο 4093 του 2015, πολλοί συνταξιούχοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Υπηρεσία Συντάξεων) με τις οποίες έχουν ζητήσει τη διακοπή, κατόπιν των άνω αποφάσεων, του ΣτΕ, των μειώσεων και την επιστροφή από τις αρχές του 2013, των ποσών συντάξεων που δεν έχουν καταβληθεί. «Είναι δε γνωστό, ότι οι μειώσεις των συντάξεων του νόμου 4093 του 2012, υπήρξαν για κάθε συνταξιούχο ιδιαιτέρως μεγάλες και σημαντικές. Γι’ αυτό το λόγο, ακόμη και σήμερα, διατίθενται από το γραφείο του Συλλόγου έτοιμες αιτήσεις προς συμπλήρωση και υποβολή στη Διεύθυνση Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους» υπογραμμίζεται από τον τοπικό σύλλογο πολιτικών συνταξιούχων.

Τέλος, ανακοινώνεται σε όλους τους συνταξιούχους Μαγνησίας ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων κοινοποίησε αμέσως το αίτημα του τοπικού συλλόγου, καθώς επίσης και των γραπτών διαμαρτυριών για τη διακοπή, από την 1η Ιουνίου του 2016, των μερισμάτων ΜΤΠΥ, σε μερισματούχους. Ανάμεσα σε αυτούς, είναι χήρες, άγαμες θυγατέρες και τέκνα άνω των 18 ετών, που δεν σπουδάζουν, ενώ ζητούνται να επιστραφούν αναδρομικά, η διαφορά του παλαιού μερίσματος με το νέο μέρισμα από τον Ιανουάριο του 2016.

Με αφορμή τα προαναφερθέντα, οι επικεφαλής του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων της περιοχής μας ενημερώνουν τα μέλη, ότι ο σύλλογος εξακολουθεί να έχει σταθερό και ακλόνητο βήμα, στην προβολή και διεκδίκηση των νόμιμων και δίκαιων αιτημάτων των συνταξιούχων. «Πάντα μαζί με την ΠΟΠΣ, κινητοποιείται και αγωνίζεται για την ικανοποίηση των αιτημάτων των συνταξιούχων μας, χωρίς περιττές φωνές, κραυγές και θορύβους, με αγωνιστική διάθεση, αδιάκοπη, αδιάλειπτη και αταλάντευτη» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου