ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά απόψε η Γιορτή Κρασιού Ν. Αγχιάλου

ξεκινά-απόψε-η-γιορτή-κρασιού-ν-αγχιάλ-801360

Το σήμα της έναρξης της Γιορτής Κρασιού Ν. Αγχιάλου, ενός από τους μακροβιότερους θεσμούς στην περιοχή, δίνεται σήμερα στις 9:30 το βράδυ. Η πρεμιέρα της τετραήμερης γιορτής θα είναι εντυπωσιακή με πυροτεχνήματα και το Δημήτρη Κοντολάζο επί σκηνής.

Οπως κάθε χρόνο, η γιορτή θα φιλοξενηθεί στον παραλιακό πεζόδρομο της Ν. Αγχιάλου και πλήθος κόσμου αναμένεται να «αγκαλιάσει» για μία ακόμη χρονιά τη διοργάνωση. Σε όλους τους επισκέπτες της Γιορτής, θα προσφερθεί δωρεάν παγωμένο κρασί από τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Την αυλαία της γιορτής θα σηκώσει ο Δημήτρης Κοντολάζος, ενώ αύριο Σάββατο 13 Αυγούστου τη σκυτάλη επί σκηνής παίρνουν οι Αντύπας και Ελεάνα Παπαϊωάννου. Την Κυριακή το κέφι θα κορυφώσουν οι Πέγκυ Ζήνα και Θέμης Αδαμαντίδης, ενώ τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει Παναγιώτη Λάλεζα.

Η τιμή των εισιτηρίων εισόδου, κυμαίνεται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα και συγκεκριμένα: 3 ευρώ για την πρώτη ημέρα, 6 ευρώ για τη δεύτερη, 10 ευρώ για την τρίτη και 5 ευρώ για την τέταρτη και τελευταία ημέρα.

Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου, θεσμός πλέον για την περιοχή, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1960. Πάντα επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση ανάλογη με εκείνη που υπήρχε τις μέρες του τρύγου στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας, παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της παλιάς και της Νέας Αγχιάλου.

Κάθε χρόνο η γιορτή διοργανώνεται στηριζόμενη σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που να είναι προσιτό σε όλους, σ’ έναν χώρο πραγματικά πολύ όμορφο και φιλόξενο, δίπλα στην θάλασσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου