ΤΟΠΙΚΑ

Παιδάκια στηρίζουν την Κουζίνα Αλληλεγγύης

παιδάκια-στηρίζουν-την-κουζίνα-αλληλ-801376

Ραγδαία αύξηση παρατηρείται στις μερίδες φαγητού που προσφέρονται από την κουζίνα αλληλεγγύης σε απόρους, με το συνολικό αριθμό να ξεπερνά τις 600 σε διάστημα ενός περίπου μήνα, ενώ συγκινητική είναι παράλληλα η στήριξη μικρών παιδιών, που συγκέντρωσαν 2.600 καπάκια για καλό σκοπό. Εν μέσω καλοκαιριού, οι μερίδες φαγητού ανέρχονται πλέον καθημερινά σε 176, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, υπολογίζονταν σε 70 περίπου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, στρέφουν το βλέμμα των εθελοντών της συγκεκριμένης δομής προς την κατεύθυνση των εντονότερων προσπαθειών, με τη συνδρομή δεκάδων ευαισθητοποιημένων ανθρώπων.

Χαρακτηριστική είναι ως προς αυτό η βοήθεια που πρόσφεραν δύο παιδάκια, τα οποία στη διάρκεια των διακοπών τους συγκέντρωσαν σε διάστημα ενός περίπου μήνα 2.600 καπάκια από την παραλία και κοντινά καταστήματα εστίασης, τα οποία έδωσαν στην Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της κουζίνας αλληλεγγύης, προκειμένου να ενισχυθεί η δράση της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής.

«Είναι συγκινητική η προσφορά του κόσμου, ανθρώπων κάθε ηλικίας αλλά και παιδιών, τα οποία εκφράζουν έμπρακτα τη στήριξή τους στο έργο μας» υπογραμμίζει η κ. Ιωαννίτη, η οποία σημειώνει παράλληλα ότι υπάρχουν παιδιά που προσφέρουν τα παιχνίδια ή τα βιβλία τους, προκειμένου να ωφεληθούν άλλα παιδιά που στερούνται τα αυτονόητα.

Τη δεδομένη χρονική περίοδο πέντε μόλις εθελοντές καλύπτουν τις καθημερινές δραστηριότητες της κουζίνας αλληλεγγύης, διανέμοντας φαγητό σε απόρους κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. «Κάθε Παρασκευή προσπαθούμε να δίνουμε διπλές μερίδες φαγητού, ενώ παράλληλα μοιράζουμε τριάντα δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ισάριθμους απόρους, σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε» αναφέρει η κ. Ιωαννίτη.

Τα ολοένα και περισσότερα αιτήματα που διατυπώνονται σε καθημερινή βάση, εντείνουν τις προσπάθειες των εθελοντών της κουζίνας αλληλεγγύης και ευαισθητοποιούν ακόμη περισσότερο ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που διαθέτουν περίσσευμα ψυχής. Βολιώτισσες συνδράμουν την προσπάθεια σίτισης απόρων, προσφέροντας ταψιά με φαγητό που παρασκευάζουν στο σπίτι τους και στέλνουν με αυτό τον τρόπο το πιο δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης, σε μια περίοδο κατά την οποία η έννοια της προσφοράς αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Ουσιαστικός στόχος είναι να αυξηθεί παράλληλα η προσφορά δωρεάν κολατσιού σε σχολεία και άπορους μαθητές της περιοχής μας, ενώ όπως υπογραμμίζει η ίδια «προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε επιπλέον ποσότητες τροφίμων για άπορους μαθητές, προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αντίστοιχα αιτήματα που είχαν διατυπωθεί από πέρυσι» και όπως όλα δείχνουν, θα επαναληφθούν και φέτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου