ΤΟΠΙΚΑ

Βροχή αστεριών τα ξημερώματα

βροχή-αστεριών-τα-ξημερώματα-801502

Θα γεμίσει ο ουρανός διάττοντες αστέρες

Η πιο θεαματική βροχή διαττόντων Περσείδων του φετινού καλοκαιριού, κορυφώνεται τις πρώτες πρωινές ώρες και στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου διοργανώνει αστροβραδιά στον Αγιο Στέφανο, στο Σωρό.

Οσοι είναι ξύπνιοι, θα έχουν την ευκαιρία -εφόσον ο κατά τόπους ουρανός δεν έχει σύννεφα- να δουν το θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο, που μπορεί να φθάσει τα 150 έως 160 μετέωρα ανά ώρα (από 60 έως 100 συνήθως).

Η έξαρση των μετεώρων αναμένεται σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, από 02:00 έως 07:00. Στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής θα δύσει και η Σελήνη, οπότε ο ουρανός θα είναι σκοτεινότερος και η παρατήρηση των διαττόντων θα είναι ανεπηρέαστη από το φως του φεγγαριού.

Οι φίλοι των εντυπωσιακών ουράνιων φαινομένων, μέσω της αστροβραδιάς που διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας του Βόλου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν την πτώση των Περσειδών διαττόντων αστέρων, τη Σελήνη, τους πλανήτες Κρόνο και Αρη, τους αστερισμούς του καλοκαιριού κ.ά.

Ο χώρος όπου θα γίνει η αστροβραδιά, είναι το πλάτωμα που βρίσκεται στα ανατολικά όρια του οικισμού Αγιος Στέφανος (Σωρός). Για να προσεγγίσει ο επισκέπτης το συγκεκριμένο σημείο, ακολουθεί τον παραλιακό δρόμο προς την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στη συνέχεια τις οδούς Αμαρυλλίδος, Αλόης και Γιασεμιών, όπου θα υπάρχουν κίτρινες πινακίδες, που θα δείχνουν την κατεύθυνση προς το εν λόγω πλάτωμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου