ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας από 38χρονη Βολιώτισσα θύμα ενδοοικογενειακής βίας

κραυγή-αγωνίας-από-38χρονη-βολιώτισσα-θ-801688

«Σας παρακαλώ προστατεύστε εμένα και το παιδί μου!». Κραυγή αγωνίας από 38χρονη γυναίκα – θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με τα σημάδια του ξυλοδαρμού εμφανή στο πρόσωπό της και ζήτησε την προστασία της Δικαιοσύνης από τον 27χρονο σύζυγό της, ο οποίος -όπως κατέθεσε- έχει ασκήσει επανειλημμένως βία πάνω της και την απειλεί ότι θα της πάρει το μόλις τεσσάρων ετών παιδί τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο 27χρονος κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

Συνελήφθη προχθές το πρωί μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η 38χρονη εν διαστάσει σύζυγός του, μετά από περιστατικό που διαδραματίστηκε στο κέντρο του Βόλου, στην οδό Πολυμέρη.

Οπως κατέθεσε η 38χρονη, ο σύζυγός της συνεχώς την απειλεί, ενώ την παρακολουθεί καθημερινά. Χθες, ξεκίνησε από το σπίτι της μαζί με το 4χρονο παιδί της και με ταξί πήγε στον προορισμό της. Οταν το ταξί σταμάτησε κι εκείνη άνοιξε την πόρτα για να βγει έξω, ο σύζυγός της την παρέσυρε με το ποδήλατό του. «Κατευθύνθηκα προς το περίπτερο. Εκεί μπροστά σε κόσμο με χτύπησε. Το παιδί μου είχε σηκωθεί όρθιο στο πίσω κάθισμα του ταξί και φώναζε ο μπαμπάς χτυπάει τη μαμά», είπε η 38χρονη.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν γνωρίζει γιατί της επιτέθηκε ο 27χρονος. «Με απειλεί ότι θα μου πάρει το παιδί. Το έχει κάνει πολλάκις. Μισή ώρα πριν μου έστειλε απειλητικό μήνυμα στο κινητό μου. Εχει βάλει μέχρι και φωτιά στο σπίτι», πρόσθεσε η 38χρονη.

Ο 27χρονος που αποφυλακίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, ισχυρίστηκε ότι η 38χρονη τον προκαλεί και τον προσβάλει. «Εβρισε τη μάνα μου. Κι ο Θεός ο ίδιος να προσβάλλει τη μάνα μου, δεν χαμπαριάζω», είπε ενώπιον του δικαστηρίου κατηγορώντας τη σύζυγό του ότι παίρνει το παιδί και εξαφανίζεται. Είπε επίσης ότι την απειλεί ότι θα της πάρει το παιδί, για να μπορεί να το δει. «Δεν μπορώ να πάρω το παιδί. Το λέω μόνο και μόνο για να το δω. Δεν μπορώ καλά – καλά να συντηρήσω τον εαυτό μου», ανέφερε ο 27χρονος.

Το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών στον 27χρονο που πάντως έχει δικαίωμα έφεσης, ενώ ζήτησε από τον κατηγορούμενο να μην πλησιάσει ξανά την 38χρονη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου