ΤΟΠΙΚΑ

Ιγνάτιος: Δεν θα καταφέρουν να μας τρομοκρατήσουν

ιγνάτιος-δεν-θα-καταφέρουν-να-μας-τρομ-801817

Στις πρωτοβουλίες διατήρησης της θρησκευτικής παράδοσης, την Εκκλησιαστική περιουσία, την άρνηση της πολιτείας να καλύψει τη μισθοδοσία νέων κληρικών, αλλά και τα βέλη που στρέφονται κατά της Εκκλησίας αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος μιλώντας στη Μονή Αγίου Λαυρεντίου, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι «όσο κι αν προσπαθούν να μας φοβίσουν και να μας τρομοκρατήσουν, δε θα τα καταφέρουν».

Ο κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στο Μέγα Πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε προχθές στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου, στη μνήμη του Αγίου Λαυρεντίου του Αρχιδιακόνου, παρουσία πλήθους προσκυνητών.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «αυτό το θαύμα που επιτελείται, προκαλεί τους κοσμικούς, που στρέφουν και πάλι τα φαρμακερά βέλη τους κατά της Εκκλησίας, καθώς οι ιδεοληψίες τους εκτίθενται και οι πονηρές προσθέσεις τους για τον τόπο και τον λαό μας ανατρέπονται. Η Εκκλησία μας, όμως, συνεχίζει το έργο και την πορεία της, στα πρόσωπα των κληρικών μας, που δίνουν καθημερινά την μαρτυρία της πίστεως και θυσιάζουν τον εαυτό τους στη διακονία του λαού.

Μάλιστα, με νέα δεδομένα, αφού το κράτος αρνείται την μισθοδοσία των νέων κληρικών μας, που οφείλει ύστερα από την, με πολλούς τρόπους, αρπαγή του 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας. Νέα στελέχη, όμως, συνεχίζουν να εισέρχονται στον κλήρο και αυτό είναι θαύμα, αφού γνωρίζουν ότι δε θα έχουν την παραμικρή κρατική στήριξη, παρά μόνο την προστασία του Επισκόπου και του λαού μας. Η Εκκλησία μας, έτσι, πορεύεται με τις δικές της δυνάμεις, σε πλαίσιο ελευθερίας και αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κοσμικών δυνάμεων, τον τελευταίο καιρό».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανασυγκρότηση των Ιερών Μονών και του Μοναχισμού στην εποχή μας, επισημαίνοντας ότι στην τοπική Εκκλησία λειτουργούν περί τα 20 Μοναστήρια.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι: «Η Εκκλησία μας επιτελεί έργο σπουδαίο και μεγάλο, που θα καταγραφεί ως πολύτιμη προσφορά στο Γένος μας. Οσο κι αν προσπαθούν να μας φοβίσουν και να μας τρομοκρατήσουν, δε θα τα καταφέρουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου