ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχύεται η καθαριότητα στην παραλία του Βόλου

ενισχύεται-η-καθαριότητα-στην-παραλί-802084

Απέραντο σκουπιδότοπο θύμιζε το περασμένο σαββατοκύριακο το λιμάνι του Βόλου. Μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, χαρτιά και κάθε λογής σκουπίδια ήταν πεταμένα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Τα καλαθάκια απορριμμάτων κατά μήκος της παραλίας αλλά και στο κορδόνι ήταν ασφυκτικά γεμάτα και ορισμένα ξεχείλιζαν από σκουπίδια.

Η άθλια εικόνα που παρουσίαζε το σαββατοκύριακο η παραλία του Βόλου, έκανε το γύρο της Ελλάδας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τέθηκε όμως υπόψη και του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου.

Σημειώνεται ότι την καθαριότητα του παραλιακού μετώπου έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες ο Ο.Λ.Β. μετά τη λύση της σύμβασης παραχώρησης στο δήμο Βόλου. Ο οργανισμός έχει αναθέσει σε ιδιώτη την καθαριότητα του χώρου.

Μετά το περιστατικό του περασμένου σαββατοκύριακου, ο κ. Σταυριδόπουλος, επικοινώνησε με τον ανάδοχο και του ζήτησε να ενισχύσει το έργο της καθαριότητας κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. «Γίνεται καθαρισμός και τα σαββατοκύριακα. Μία φορά το πρωί και μία φορά το μεσημέρι. Ωστόσο φαίνεται ότι ο κόσμος είναι πολύς, ορισμένοι, κυρίως χρήστες του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου δεν προσέχουν και αφήνουν πίσω τους τα σκουπίδια τους και ζήτησα από τον ανάδοχο να προσθέσει μία ακόμη βάρδια τα απογεύματα, ώστε να μην παρατηρηθούν ξανά τέτοιες εικόνες», σημείωσε ο κ. Σταυριδόπουλος.

Ο ίδιος πάντως απηύθυνε έκκληση σε πολίτες και επισκέπτες και ιδίως προς τη νεολαία που συχνάζει στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου να φροντίζουν ώστε να μην αφήνουν πίσω τους σκουπίδια, αλλά να τα πετούν είτε στα καλαθάκια απορριμμάτων είτε να τα παίρνουν μαζί τους και να τα εναποθέτουν στους κάδους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου