ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Βόλου για τα ψάρια σε κάδο ανακύκλωσης και την καθαριότητα στην παραλία

ο-δήμος-βόλου-για-τα-ψάρια-σε-κάδο-ανακύ-802178

Με αφορμή περιστατικό που καταγράφηκε σε ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την εναπόθεση ψαριών, ψαροκασέλας και πάγου ψαριών σε κάδο ανακύκλωσης έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, με αποτέλεσμα να «πνιγεί» από τις οσμές που αναδύονταν ολόκληρη περιοχή, αλλά και τη συγκέντρωση απορριμμάτων σε σημεία του παραλιακού μετώπου, από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Αντικοινωνικές και ανεύθυνες συμπεριφορές κάποιων συμπολιτών μας συνεχίζουν, δυστυχώς, να προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα όλων μας και να υποβαθμίζουν την ποιότητα τις ζωής μας.

Τελευταίο κρούσμα η ενέργεια αγνώστων να ρίξουν στους κάδους απορριμμάτων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γαλλίας- Ιωλκού και Αλεξάνδρας, μεγάλες ποσότητες ψαριών, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη δυσοσμία, που σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες δημιούργησαν αφόρητες συνθήκες για τους περιοίκους.

Ως Δήμος Βόλου καλούμε όλους τους πολίτες να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να αποφεύγονται προβλήματα και να διατηρείται ενα καλό επίπεδο ζωής για όλους. Ακόμη και το πιο μικρό πρόβλημα, χωρίς συμμετοχή και τη συνεργασία του πολίτη και την επίδειξη κοινωνικής υπευθυνότητας, παραμένει δυσεπίλυτο.

Ας αγαπήσουμε και ας προστατέψουμε όλοι το Βόλο μας, την πόλη που αγαπάμε.

Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά τις εύλογες διαμαρτυρίες και τα παράπονα δεκάδων συμπολιτών για την πολύ κακή κατάσταση της παραλιακής ζώνης από πλευράς καθαριότητας, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, ενημερώνουμε και πάλι ότι με δική της ευθύνη η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ιδιοκτησίας του οποίου είναι η συγκεκριμένη έκταση ( παρα πάσα λογική) διέκοψε τη συνεργασία της με το Δήμο Βόλου και ανέθεσε το έργο της καθαριότητας σε εργολάβο!

Ελπίζουμε για το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας, αφού η παραλία είναι η βιτρίνα της πόλης μας, ο πρόεδρος του ΟΛΒ, κ Θρ. Σταυριδόπουλος, που πλέον αντιλαμβάνεται την ανάγκη συνεργασίας με την πόλη, θα απαγκιστρωθεί από την επιβολή τακτικών που επέβαλαν συνεργάτες του, για λόγους ευνόητους και προφανείς σε όλους και θα επιδιώξει τη συνεργασία μεταξύ μας, προς κοινό όφελος όλων.

Ο ίδιος, ως επιλογή άλλωστε της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν παράδοξο να επιμείνει στη λογική των εργολαβιών, και όσα αυτή επιφέρει, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τα αποτέλεσμα είναι, κατα κοινή εκτίμηση, απογοητευτικά.

Ο Δήμος Βόλου έχει και το προσωπικό και τις υποδομές και τη τεχνογνωσία για να επαναφέρει την παραλία απο πλευράς λειτουργικότητας και αισθητικής σε υψηλό, και πάλι, επίπεδο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου